Σε «θέση μάχης» συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας

Κρήτη
Σε «θέση μάχης» συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ενημερωτικά σημειώματα πληρωμής των συντάξεων του που αναρτήθηκαν παγιώνουν όπως λένε το καθεστώς των περικοπών στις αποδοχές του, οι οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές.

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται και πάλι οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας του στρατού και της αεροπορίας.

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ότι οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου θα μείνουν στα χαρτιά, εμβρόντητοι οι ένστολοι συνταξιούχοι είδαν να αναρτώνται τα ενημερωτικά σημειώματα πληρωμής των συντάξεων τους για τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας και παγιώνοντας ουσιαστικά το καθεστώς των περικοπών στις αποδοχές τους.

Οι αρνητικές εκπλήξεις συνεχίζονται, δεν θα μείνουν όμως αναπάντητες όπως προειδοποιούν οι συνδικαλιστές.

Όπως ξεκαθάρισαν σε έκτακτη συνάντηση τους με όλους του βουλευτές του νομού οι σύλλογοι αποστράτων Λιμενικού Σώματος Σωμάτων Ασφαλείας και των τεσσάρων νομών, του πυροσβεστικού Σώματος, του στρατού και της αεροπορίας,  δεν πρόκειται να αποδεχτούν την κίνηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη και εξίσου αντισυνταγματική με τους νόμους που έχουν κριθεί.

Την ερχόμενη Παρασκευή κρίνεται σε τελικό βαθμό η "τύχη" των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου με τους αποστράτους να αναμένουν η απόφαση να αποτελέσει "ταφόπλακα" για κάθε παράνομη και αντισυνταγματική περικοπή.

Παράλληλα προετοιμάζονται για παγκρήτια σύσκεψη όλων των σωματείων στις 22 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο ώστε να καθοριστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αντιδράσεων τους.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News