Πικετοφορία κατά της συμφωνίας για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων

Κρήτη
Πικετοφορία κατά της συμφωνίας για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία που προβλέπει αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας και παροχή άλλων διευκολύνσεων, χαρακτηρίζεται από την Επιτροπή Ειρήνης και άλλους φορείς ως μοχλός που μετατρέπει τη χώρα μας και ειδικά τη Σούδα σε στόχο επιθέσεων.

Στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλτ Τράμπ, κι ενώ ήδη έχει ανανεωθεί η διακρατική συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και άλλες συλλογικότητες πραγματοποίησαν διαδήλωση στην Πλατεία της Αγοράς ενάντια σε οποιαδήποτε διευκόλυνση από τη χώρα μας στις πολεμικές ενέργειες των ΗΠΑ.

Η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ δεν αφορά μόνο τη Βάση της Σούδας αλλά και τη χρήση άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων που ταυτόχρονα έχουν και αυτοτελή επιχειρησιακή διάσταση για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεση τους στον ενισχυμένο ρόλο της βάσης της Σούδας θεωρώντας πως μετατρέπεται σε στόχο.

Φιλειρηνικές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς καλούν τους πολίτες των Χανίων σε μαζική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης στη Βουλή της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News