Κρήτη

Ηρακλής Βουλγαράκης: Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος εκπαιδευτικός

«Καλό σου ταξίδι φίλε Ηρακλή!»

Ο Νίκος Φλεμετάκης αποτίει φόρο τιμής στον καλύτερο του φίλο που έφυγε από τη ζωή

Τον άριστο εκπαιδευτικό, δάσκαλο της μάθησης και της ζωής, ο οποίος έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, Ηρακλή Βουλγαράκη, αποχαιρετά ο φίλος του Νίκος Φλεμετάκης, με επιστολή που έστειλε στο neakriti.gr.

Ο αείμνηστος Ηρακλής Βουλγαράκης υπηρέτησε για χρόνια σε διάφορα δημοτικά σχολεία. Εργάστηκε με απαράμιλλη ευσυνειδησία, συνέπεια, αγάπη και πάθος για την εκπαίδευση, ενώ ως συγγραφέας και ως ποιητής έλαβε αρκετές διακρίσεις και επαίνους για τα πεζά και έμμετρα έργα του, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Φλεμετάκης για τον Ηρακλή Βουλγαράκη, στο μήνυμά του.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του αποχαιρετιστήριου μηνύματός του:

«Πριν από λίγες ημέρες ένας φίλος, ένας άριστος εκπαιδευτικός ένας δάσκαλος της μάθησης και της ζωής έφυγε για το ταξίδι προς τους ουρανούς, ο Ηρακλής Βουλγαράκης!

Άνθρωπος γενναιόδωρος, μεγαλόψυχος, και χωρίς εγωισμούς. Άνθρωπος πολύ κοινωνικός, με αγάπη και εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο. Ένας αγνός και πραγματικός φίλος με αρχές, ήρεμος, ευγενικός, φιλήσυχος, φιλόξενος, έντιμος, ειλικρινής, δίκαιος και ακέραιος χαρακτήρας.

Ως εκπαιδευτικός - Δάσκαλος, υπηρέτησε αρκετά χρόνια σε διάφορα δημοτικά σχολεία. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε με απαράμιλλη ευσυνειδησία, συνέπεια, αγάπη και πάθος για τη εκπαίδευση, για την μετάδοση γνώσεων, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μικρών μαθητών.

Ως συγγραφέας και ως ποιητής έλαβε αρκετές διακρίσεις και επαίνους για τα πεζά και έμμετρα έργα του, τα οποία εμπεριέχουν ρομαντισμό και αρκετό συναίσθημα. Πολύ δε περισσότερο εκείνα τα ποιήματα, τα οποία αφιερώνει στα εγγόνια του.

Να είναι φωτεινός ο δρόμος της ψυχής σου στο αιώνιο ταξίδι και η ανθρώπινη και η πνευματική προσφορά σου σε τούτο τον κόσμο, να εκτιμηθεί εκεί που πας αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Ηρακλή!».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια