Κρήτη

Υπεξαίρεση Μαρίνας Αγ. Νικολάου: Επιστρέφει στη φυλακή ο 55χρονος – Μειώθηκε η ποινή

Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της υπεξαίρεσης αλλά και της απιστίας

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε νωρίτερα σήμερα ο 55χρονος πρώην γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου (ΔΕΠΑΜΑΝ), στο Λασίθι.

Ο 55χρονος, ο οποίος δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για την υπεξαίρεση ποσού περίπου 250.000 ευρώ από τη ΔΕΠΑΜΑΝ, κρίθηκε ένοχος και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο 55χρονος είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της υπεξαίρεσης, αλλά και της απιστίας. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 10 ετών για την κάθε μια πράξη και τελικά του είχε επιβληθεί, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Σήμερα, πάντως, ο 55χρονος Κρητικός κρίθηκε ένοχος μόνο για υπεξαίρεση. Αναφορικά με την πράξη της απιστίας, το Πενταμελές Εφετείο έκρινε ότι αφορούσε σε ποσό μικρότερο των 120.000 ευρώ, συνεπώς μετέτρεψε την εν λόγω πράξη σε πλημμέλημα. Έτσι, το αδίκημα της απιστίας παραγράφεται, αφού έχει παρέλθει η οκταετία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου για πενταετή κάθειρξη στον 55χρονο ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2): Οι δύο από τους δικαστές είχαν την άποψη ότι πρέπει να του επιβληθεί φυλάκιση 4 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό, ο 55χρονος είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αφού δεν είχε χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Μετά και την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ωστόσο, ο 55χρονος επιστρέφει στη φυλακή.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια