Αναποδάρης: «Φούσκωσε» ο ποταμός, κάνοντας… «πατίνι» την ζωή των κατοίκων

Κρήτη
Αναποδάρης: «Φούσκωσε» ο ποταμός, κάνοντας… «πατίνι» την ζωή των κατοίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να αποφύγουν το πέρασμα από τον Αναποδάρη , το οποίο και έχει μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο, οι κάτοικοι αναγκάζονται να διανύσουν τουλάχιστον 40-50 χιλιόμετρα

Στο ίδιο «κακό» έργο, θεατές για μία ακόμη φορά, κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, αφού λόγω της υπερχείλισης του Αναποδάρη ποταμού, τα προηγούμενα 24ώρα, δημιουργήθηκαν και πάλι προβλήματα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των οχημάτων τις ημέρες της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή "Δέρματος", διακόπηκε αφού ο ποταμός «φούσκωσε» στο συγκεκριμένο σημείο όπου και διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων με  τεράστιες ποσότητες νερού να διασχίζουν ορμητικά την περιοχή και να καταλήγουν στην θάλασσα.

«Θύματα» της προαναφερθείσας κατάστασης, όπως είναι φυσικό, ήταν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι και νιώθουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και μην μπορώντας να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο, είτε αποφεύγουν εξολοκλήρου  τις μετακινήσεις τους, είτε αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα περισσότερα, για να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους.

Αυτό που απαιτείται ,είναι οι αρμόδιες αρχές να δουν το πρόβλημα που υπάρχει και κάθε χρόνο εμφανίζεται κάνοντας τουλάχιστον δύσκολη την ζωή των κατοίκων.

Απαιτούνται παρεμβάσεις ουσιαστικές καθώς όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες, μπορεί μέχρι σήμερα να μην έχουν υπάρξει δυσάρεστα περιστατικά, όμως οι μνήμες από την τραγωδία του Γεροπόταμου, τον περσινό χειμώνα δεν έχουν σβήσει και ουδείς επιθυμεί να ξανασυμβούν ανάλογες τραγωδίες.

Δείτε εδώ σχετικό video που ανέβηκε απο τον κ. Γιώργο Αγαπάκη στο Facebook:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News