Νικολιδάκης: «Εξαιρείται ο Δήμος Φαιστού από τη φιλοξενία μεταναστών»

Κρήτη
Νικολιδάκης: «Εξαιρείται ο Δήμος Φαιστού από τη φιλοξενία μεταναστών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας σήμερα στον 98.4 ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, για το μεταναστευτικό, είπε πως υπήρξε ρητή δέσμευση εξαίρεσης του Δήμου από τη δημιουργία Δομής Κλειστού Τύπου.

 Είπε πως η απουσία του και η εκπροσώπηση του από τον Αντιδήμαρχό του Γιάννη Φασομυτάκη απορρέει από την αντίδραση του, καθώς η περιοχή του ήδη φιλοξενεί περισσότερους από 3.500 μετανάστες – λαθρομετανάστες δεν μπορεί να σηκώσει το επιπλέον φορτίο, πως είναι αντίθετος με τη δημιουργία κλειστής δομής και πως από την Τοπική Κοινωνία εγείρονται σοβαρές αντιδράσεις.

 Αντιδράσεις για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης προκαλούνται συνολικά στην περιφέρεια Κρήτης καθώς εκτός της χθεσινής σύσκεψης ήταν το θεσμοθετημένο όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΠΕΔ και το σύνολο των Βουλευτών. Παρευρίσκονταν μόνο οι Κυβερνητικοί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κι ο Αντιδήμαρχος Φαιστού, τους οποίους βολιδοσκοπούσαν για την δυνατότητα δημιουργίας κλειστών δομών εντός των διοικητικών τους ορίων.

Αναφορικά με το Δήμο Ρεθύμνου υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Μαρινάκης, έλεγε στον 98.4 πως οι θέσεις των Υπουργών θα συζητηθούν με το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων, συμπολίτευση – αντιπολίτευση – τους φορείς του Δήμου και πως στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η όποια απόφαση τους.

Φαίνεται όμως ότι οι επαφές της Κυβέρνησης με τους αιρετούς θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα καθώς προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με το ίδιο μοτίβο.

Αναζητούνται αυτή την ώρα οι Δήμαρχοι που θα κληθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News