default-image

Φόβοι για αύξηση καυσίμων λόγω κρίσης στο Ιράν - Ανησυχούν οι πρατηριούχοι

Κρήτη
Φόβοι για αύξηση καυσίμων λόγω κρίσης στο Ιράν - Ανησυχούν οι πρατηριούχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήσεις στα καύσιμα καταγράφονται από την αρχή της χρονιάς - Τα ταμπλό αλλάζουν κυρίως εξαιτίας της προσαρμογής στην ευρωπαϊκή οδηγία για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με βενζίνες

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις στα καύσιμα είναι οι καταναλωτές που μετά την προσαρμογή στην ευρωπαϊκή οδηγία για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με βενζίνες από το 1% στο 3%, ανησυχούν και για τις εξελίξεις στη Μέση ανατολή.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας οι τιμές στην αμόλυβδη βενζίνη 100 Οκτανίων στη Κρήτη αγγίζουν τα 2€/ λίτρο ενώ η τιμή στην αμόλυβδη των 95 Οκτανίων αγγίζει το 1,80€/λίτρο.

Οι τιμές στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης ξεκινούν στο νησί από το 1,360 και φτάνουν στο 1,588 με το νομό Ρεθύμνης να καταγράφει τις υψηλότερες τιμές ενώ οι Κρητικοί για να ζεσταθούν με πετρέλαιο αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαμόλης πέραν των καταναλωτών ανησυχούν και οι πρατηριούχοι καθώς οιαυξήσεις στις τιμές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μείωση της κατανάλωσης.

Χαρακτηριστικό της κρίσης που χτύπησε τον κλάδο των πρατηριούχων είναι το γεγονός πως μέχρι πριν από λίγα χρόνια στη χώρα λειτουργούσαν περισσότερα από 8500 πρατήρια ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τις 5000. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News