Tι αφήνει «πίσω» του ο «Ηφαιστίωνας» - Αναχώρησαν τα πλοία

Κρήτη
Tι αφήνει «πίσω» του ο «Ηφαιστίωνας» - Αναχώρησαν τα πλοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πληγωμένο" το νησί από την κακοκαιρία που σταδιακά υποχωρεί

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο, πλημμυρισμένες καλλιέργειες και παραγωγούς σε απόγνωση αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Ηφαιστίνως» που αποχωρεί σταδιακά . Ωστόσο ενδεχομένως και την Τετάρτη να υπάρξουν βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκιαρίας από ολόκληρο το νησί όπως μαρτυρούν οι εικόνες. 

Ο κάμπος του Οροπεδίου πλημμύρισε:

Φωτογραφία κ. Σιγανός

"Πληγωμένο" από τα μανιασμένα κύματα άφησε η κακοκαιρία και το ενετικό λιμάνι Χανίων:

Στο χάρτη του meteo.gr που ακολουθεί απεικονίζεται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Αναχώρησαν τα πλοία

Oι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως 10 μποφόρ, ωστόσο στην Κρήτη εξασθένησαν και έπεσαν στα 8 μποφόρ με αποτέλεσμα την άρση «αποκλεισμού» των πλοίων. Στην 6 το πρωί της Τετάρτης αναχώρησε το πλοίο των Μινωικών και ακολούθησε το πλοίο της ΑΝΕΚ, γεγονός που ανακούφισε εκατοντάδες επιβάτες οι οποίοι περίμεναν μετά τα Θεοφάνεια εναγωνίως να φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλληλα αναμένεται περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων στη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού αφού οι θυελλώδεις άνεμοι που «σφυροκόπησαν» το νησί προκάλεσαν και τα μεγαλύτερα προβλήματα σε εναέριες και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Λόγω της κακοκαιρίας κλειστά παραμένουν την Τετάρτη πολλά σχολεία σε όλη την Κρήτη κυρίως σε ορεινές περιοχές και απαιτείται και σήμερα προσοχή στο οδικό δίκτυο καθώς η γη είναι κορεσμένη από τη βροχή και τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν πολλές κατολισθήσεις.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News