Επέλαση του «Ηφαιστίωνα»: Άνεμοι 100 χιλιομέτρων «σφυροκοπούν» το νησί - Πτώσεις δέντρων

Κρήτη
Επέλαση του «Ηφαιστίωνα»: Άνεμοι 100 χιλιομέτρων «σφυροκοπούν» το νησί - Πτώσεις δέντρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερο 24ωρο με την Κρήτη στο στο "μάτι" του κυκλώνα

Συνεχίζει την επέλασή του ο «Ηφαιστίωνας» στην Κρήτη. Χιονόνερο, χιονοπτώσεις , τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις με λίγες σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήμα της Δυτικής Κρήτης αναμένονται την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.

Για ένα ακόμα 24ωρο τα πλοία παραμένουν δεμένα λόγω απαγορευτικού απόπλου και θυελλώδεις είναι οι άνεμοι που «σφυροκοπούν» το νησί.

Δεμένα τα πλοία

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 8 έως 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στα βόρεια πελάγη και από προς το βράδυ στα υπόλοιπα. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ.

Απαγορεύτηκε η είσοδος στο Οροπέδιο

Τα ξημερώματα της Τρίτης το προσωπικό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα από αντίξοες συνθήκες τοποθέτησε ειδική σήμανση για την εφαρμογή της απαγόρευσης εισόδου στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Η κίνηση προς τα ορεινά διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες και απαιτείται μεγάλη προσοχή στο οδικό δίκτυο λόγω των κατολισθήσεων, της καταρρακτώδους βροχής  και της περιορισμένης ορατότητας. Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης κ.Λαγουδάκη που μίλησε στο ράδιο 98,4 υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο. Μάλιστα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και στην περιοχή Χρυσοβαλάντου καταγράφηκαν και πάλι πτώσεις δέντρων. 

Κλειστό το Παγκρήτιο

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει ότι την Τρίτη  7 Ιανουαρίου 2020, αναστέλλεται η λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου για όλους τους χρήστες του (αθλητές, αθλούμενους) λόγω  των έντονων καιρικών συνθηκών.

Από την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών καθώς υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News