Ο καιρός στην Κρήτη: Επιμένει ο «Ηφαιστίωνας» - Πότε υποχωρεί;

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Επιμένει ο «Ηφαιστίωνας» - Πότε υποχωρεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη

Συνεχίζεται, για μερικά 24ωρα ακόμη, η κακοκαιρία, η οποία πλήττει την Κρήτη από το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, κ. Μανόλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, συνεχίζονται και αύριο, Τρίτη, οι βροχοπτώσεις, αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι, φαινόμενα τα οποία αναμένεται να μειωθούν από την Τετάρτη. Πάντως, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα:

Από το απόγευμα της Δευτέρας, τα χιόνια, επρόκειτο να κατέβουν - σταδιακά - σε χαμηλότερα υψόμετρα, όμως έχουν πιο ήπια συμπεριφορά. Εκτιμάται ότι τα ύψη τους θα είναι, περίπου, στα 800 μέτρα, στις δυτικές περιοχές της Κρήτης, ενώ ανατολικότερα, τα χιόνια εμφανίζονται πάνω από τα 1.000 μέτρα, αλλά θα έχουν ηπιότερη συμπεριφορά από αυτά των δυτικότερων περιοχών.

Ήδη, από το πρωί της Δευτέρας, οι βόρειοι άνεμοι έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ, με την έντασή τους να κυμαίνεται στα πελάγη - και ιδιαίτερα στο Αιγαίο - με εντάσεις που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ (κατά μέσο όρο, καθώς οι μέγιστες ριπές είναι ακόμη υψηλότερες). Αυτό έχει προκαλέσει πολύ υψηλό κυματισμό, ο οποίος, σταδιακά, αναμένεται ότι, από τος δυτικές περιοχές θα μετακινηθεί και ανατολικότερα, επηρεάζοντας όλο το Βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού.

 Η θερμοκρασία έχει υποχωρήσει με τις μέγιστες τιμές, σήμερα, Δευτέρα, στις ορεινές περιοχές να κυμαίνεται στους 0 με 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις πεδινές και παράκτιες περιοχές, να κυμαίνεται στους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Η καιρική αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί, κατά περιόδους, μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης. Αυτό που συστήνει, βέβαια, ο κ. Λέκκας, στους οδηγούς που οδηγούν στο ΒΟΑΚ, αλλά και στα περιφερειακά δίκτυα, είναι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί οι καταρρακτώδεις βροχές θα περιορίσουν την ορατότητα, μπορεί να προκαλέσουν μικροκατολισθήσεις στο οδόστρωμα και πτώσεις δέντρων, ενώ μπορεί να προκληθεί και πρόσκαιρη ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, λόγω της μεγάλη ποσότητας νερού.

Από την Τρίτη και έπειτα, τα φαινόμενα, ναι μεν διατηρούνται, αλλά με πιο ήπια συμπεριφορά. Οι βόρειοι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι και την Τρίτη το πρωί, με τις ίδιες, περίπου, εντάσεις, όμως από το μεσημέρι της Τρίτης και έπειτα, θα υπάρξει σταδιακή εξασθένισή τους και έτσι, από το βράδυ της Τρίτης, ενδεχομένως, θα αρθεί και το απαγορευτικό του απόπλου των πλοίων.

Από την Τετάρτη, τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν, ωστόσο, θα έχουν ήπια συμπεριφορά για την Κρήτη. Οι θερμοκρασίες θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα φαινόμενα φαίνεται ότι υποχωρούν, σταδιακά, από την Πέμπτη, όποτε και σιγά - σιγά θα αρχίσει να αποκαθίσταται καλός καιρός, αλλά με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News