Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκλεισαν δρόμοι, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκλεισαν δρόμοι, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχές στο οδικό δίκτυο

Mεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κρήτης προκάλεσε η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας» με ισχυρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις.  Κατολισθήσεις καταγράφηκαν στον Μουλιανό Πόρο στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και η κίνηση το πρωί των Θεοφανείων διεξήχθη στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Έκλεισαν δρόμοι

Στο δήμο Κισάμου σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Μυλωνάκη «έχουν κλείσει δρόμοι στον πρώην δήμο Ιναχωρίου και στα χωριά Αφρατόλακκοι, Κάμπος, Μελίσσια και Κεραμωτή ενώ τποβλήματα υπάρχουν στη γέφυρα της Καλυβιανής του δήμου Κισάμου. Τεράστιες ζημιές έχει υποστεί το παραλιακό μέτωπο».

Κίνηση με αντιολισθητικές αλυσίδες

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση προς Ανώγεια αλλά τον Ομαλό Χανίων όπου στην προηγούμενη κακοκαιρία είχαμε αποκλεισμένους εκδρομείς, οπότε συνιστάται η προσοχή στους οδηγούς. Σύμφωνα με το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη «στην εθνική οδό υπήρξαν καταπτώσεις βράχων , στον Ταυρωνίτη το βράδυ της Κυριακής έπεσε μια μεγάλη πέτρα στο οδόστρωμα και στη συνέχεια κόπηκε σε κομμάτια, ενώ στο σημείο έσπευσε συνεργείο της Περιφέρειας. Στο οδικό δίκτυο Ταυρωνίτη-Παλαιόχωρα υπήρξαν επίσης καταπτώσεις . Διακοπή ρέυματος καταγράφηκε στο Σέμπρωνα».

Ομίχλη επικρατεί στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου όπου έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι αρχές καθώς αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα ενώ προς το αρών οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί αλλά απαιτείται ιδιαίτερα προσοχή. Υπενθυμίζεται ότι είχε απαγορευτεί η κίνηση βαρέων οχημάτων στο νησί, ωστόσο υπήρξε άρησ της απόφασης από το μεσημέρι ενώ συνιστάται η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News