Ηφαιστίων: Νέος χιονιάς και θυελλώδεις άνεμοι - Η προειδοποίηση για την Κρήτη

Κρήτη
Ηφαιστίων: Νέος χιονιάς και θυελλώδεις άνεμοι - Η προειδοποίηση για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δοκιμάζεται και πάλι το νησί από το έντονο κύμα κακοκαιρίας

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές της Κρήτης για το «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνας». Ήδη έχει απαγορευτεί η κίνηση βαρέων οχημάτων ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. 

Στο νησί μας αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και ισχυρές βροχές. Ιδιαίτερα για την Κρήτη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κατά τόπους προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται.

Έως 150 χιλιοστά βροχής

Για μια ακόμη φορά αναμένεται να «ανοίξουν» οι ουρανοί αφού θα υπάρξει μεγάλο ύψος βροχοπτώσεων.

Στο σχετικό χάρτη του meteo.gr παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες αναμένονται τα μεγαλύτερα ποσά ολικού υετού (βροχή / χιόνι) έως το βράδυ της Δευτέρας 6/1.

Δεμένα τα πλοία

Την ίδια στιγμή ισχυροί έως θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι που θα πνέουν με ένταση 9-10 μποφόρ. Ήδη στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου ισχύει απαγορευτικό απόπλου των πλοίων και με αγωνία περιμένουν οι ταξιδιώτες να εξασθενήσουν οι άνεμοι για να αναχωρήσουν για τους προορισμούς τους ,επωφελούμενοι από την αργία των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου: «Πλωτά και χερσαία μέσα του Λιμενικού όπως και το προσωπικό έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για τυχόν παροχή βοήθειας. Παρακαλούνται οι αλιείς να αποφύγουν την δραστηριοποίησή τους κατά την περίοδο ισχύς του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης».

(Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News