Σε… επιφυλακή η Κρήτη για την επικείμενη κακοκαιρία

Κρήτη
Σε… επιφυλακή η Κρήτη για την επικείμενη κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού στην Κρήτη μετά τις προβλέψεις της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Στη λήψη αυξημένων μέτρων προχωρά από σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, καθώς και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου που με ανακοινώσεις τους καλούν του καλεί μεταξύ άλλων, όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τα Κεντρικά Λιμεναρχεία, όπως αναφέρουν σε σχετικές ανακοινώσεις έχουν θέσει επίσης σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι επιτρέπεται προσωρινά η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου έως τις 9 το βράδυ στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο του νησιού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση των ως άνω φορτηγών στο παραπάνω δίκτυο. Επίσης έγινε τροποποίηση των δρομολογίων των πλοίων της ΑΝΕΚ, και αντί για 10 το βράδυ τα πλοία αναχώρησαν 6 το απόγευμα.

Ανοικτός όλο το 24ωρο σήμερα και αύριο θα παραμείνει ο ξενώνας φιλοξενίας αστέγων του δήμου Χανίων, ενώ το τμήμα πολιτικής προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά.

Η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στην πλατεία Κατεχάκη αντί του χώρου μπροστά στο Γυαλί Τζαμισί.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει

Στο Νοτιοδυτικό Κρητικό

Συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι 06/04 UTC

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 έως 8 και από 05/22 UTC βόρεια του 33.20 8

Στο Νοτιοανατολικό Κρητικό - Ιεράπετρα

Από 05/19 UTC τουλάχιστον μέχρι 06/04 UTC

Δυτικοί – Νοτιοδυτικοί 7 ή 8

Νοτιοδυτικό Αιγαίο, Νοτιοανατολικό Αιγαίο, Ικάριο δυτικά του 25.30,

Θάλασσα Κυθήρων ανατολικά του 22.30

Από 05/19 UTC τουλάχιστον μέχρι 06/04 UTC

Βόρειοι 7 ή 8 και από 06/01 UTC 8 ή 9

Δυτικό Κρητικό

Από 05/22 UTC τουλάχιστον μέχρι 06/04 UTC

Βόρειοι Βορειοδυτικοί 7 ή 8 και από 06/01 UTC δυτικά του 24.00 βόρειοι 8 ή 9

Πρόγνωση καιρικών φαινομένων για τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου - Θεοφάνεια

Κρήτη και Κυκλάδες

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το πρωί στην Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 9 και τοπικά στα δυτικά 10 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή του Ηρακλείου να αποφύγουν την δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεδης και αγκυροβολίας προς εξασφάλιση της ασφάλειας των σκαφών τους.

Γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News