«Βροχή» προβλημάτων έφερε η κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος - έκλεισε δρόμος

Κρήτη
«Βροχή» προβλημάτων έφερε η κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος - έκλεισε δρόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που καταγράφονται προβλήματα στο νησί

Προβλήματα έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία στην Κρήτη καθώς ισχυροί άνεμοι «σάρωσαν» το νησί ενώ σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε πολλές ορεινές περιοχές. Ο δρόμος από το Οροπέδιο Λασιθίου προς την Έμπαρο έκλεισε, ενώ μικροκατολισθήσεις καταγράφηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μυλοποτάμου.

Διακοπές ρεύματος

Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί στον Άγιο Χαράλαμπο του Οροπεδίου Λασιθίου όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι έχει καλύψει την περιοχή, ενώ λιγότερα είναι η χιονόπτωση στα Ανώγεια, κυρίως μετά το κέντρο «Ντελίνα». Διακοπές στην ηλεκτροδότηση καταγράφηκαν και στα Σφακιά όπου επικρατεί παγωνιά και οι κάτοικοι έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα μέσα στο κρύο. Έντονα τα είναι τα καιρικά φαινόμενα με βροχές και χαλάζι στους δήμους Κανδάνου - Σελίνου και Σφακίων.

Προβληματισμός για ζημιές

Πυκνό το χιόνι και στον Ομαλό και προβληματισμός επικρατεί για τις τυχόν ζημιές σε πορτοκαλεώνες και ελιές σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το οδικό δίκτυο εξαιτίας του παγετού και των φερτών υλικών, όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο του νησιού από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε παρέμβαση των συνεργείων της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου για τον καθαρισμό δρόμων του επαρχιακού δικτύου από πέτρες κι χώματα, λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γουλιδάκης.

«Παρά την ένταση των φαινομένων αντέξαμε» είπε μιλώντας στο ράδιο 98.4 ο περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη Νίκος Λαγουδάκης.

Στο Ηράκλειο κατέρρευσε τμήμα του προστατευτικού τοιχίου στον Καράβολα στο σημείο εκβολής του Δρακουλιάρη λόγων της θαλασσοταραχής.

Στις Αλόιδες, χωριό του δήμου Μυλοποτάμου, της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης, προκλήθηκε κατολίσθηση.

https://www.youtube.com/watch?v=krGxL6bAQKY?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News