Η κρίση επηρέασε τις σχέσεις σχολείου – οικογένειας

Κρήτη
Η κρίση επηρέασε τις σχέσεις σχολείου – οικογένειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρονιά εξελίξεων κι αλλαγών για την εκπαίδευση το 2020, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανόλη Μπελαδάκη να λέει στον 98.4 πως σειρά θεμάτων , βαλτωμένων τη δεκαετία που πέρασε δρομολογούνται προς όφελος της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Μιλά για την υπό εξέλιξη διαδικασία στελέχωσης της Ειδικής Εκπαίδευσης και την προκήρυξη του διαγωνισμού περί στελέχωσης της Γενικής Παιδείας με 5.250 εκπαιδευτές.

Σημειώνει την αγωνία και τις δυσκολίες επιβίωσης των χιλιάδων αναπληρωτών, θέμα που πρέπει να βρει τάχιστα τη λύση του μέσω των μόνιμων διορισμών  και ζητά τη χωρίς καθυστέρηση δρομολόγηση της απόφασης για την επιμόρφωση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως και της επαναφοράς του Σχολικού Συμβούλου και της Ενδοσχολικής Αξιολόγησης.

Μιλά για τη διαταραχή των σχέσεων Σχολείου – Οικογένειας, την αποδόμηση του δασκάλου, την υπερβολική ευαισθησία και μεγιστοποίηση της επιφυλακτικότητας εκ μέρους της οικογένειας, όπως και της ανάγκης εντονότερης παρουσίας των  ψυχολόγων στα σχολεία, καθώς τα χρόνια της κρίσης έχουν επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά  όλων των πλευρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News