Κλειώ Ρουσσομουστακάκη: Γλίτωσε από τον σεισμό του Νεπάλ και τώρα ταξιδεύει τον κόσμο

Κρήτη
Κλειώ Ρουσσομουστακάκη: Γλίτωσε από τον σεισμό του Νεπάλ και τώρα ταξιδεύει τον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θέλουμε να ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά δουλεύουμε για να ζούμε»

Ο λόγος για την 29χρονη πλέον Κλειώ Ρουσσομουστακάκη από τη Σητεία, η οποία τον Απρίλιο του 2015 αποτέλεσε το πρόσωπο των ημερών. Η ίδια ήταν εγκλωβισμένη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ στον φονικό σεισμό του 2015 και πίσω στην Κρήτη η αγωνία της οικογένειάς της “χτυπούσε κόκκινο”!

Πέντε χρόνια μετά εμφανίζεται στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” άλλος... άνθρωπος, καθώς οι συγκλονιστικές στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή της την οδήγησαν να πάρει δραστικές αποφάσεις.

«Εκείνες τις ημέρες είδαμε αρκετά, περάσαμε μια περιπέτεια όμως τελικά είχε αίσιο τέλος. Από εκείνη την μέρα βάλαμε στόχο να δούμε όλο τον κόσμο. Επιλέγουμε τους προορισμούς μας με βάση τις χώρες που ονειρευόμασταν να ταξιδέψουμε κάποτε, αλλά και από συζητήσεις που κάνουμε με άλλους ταξιδιώτες».

Από το καλοκαίρι του 2015 λοιπόν, ταξιδεύει μαζί με τον Πορτογάλο σύζυγό της σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο με κυρίαρχο μέλημα να συνδράμει σε κοινωνίες που “πονούν” λόγω χαμηλού βιοτικού επιπέδου, ενώ παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να αφομοιωθούν με πληθυσμούς και να λάβουν μαθήματα ζωής.

«Πολλές φορές ταξιδεύουμε μέσω μιας ιστοσελίδας για κοινωνική προσφορά και εθελοντισμό. Φτιάχνοντας ένα προφίλ, επικοινωνείς με μη κυβερνητικές οργανώσεις και στην συνέχεια ταξιδεύεις εκεί που υπάρχει ανάγκη να προσφέρεις. Εσύ προσφέρεις εθελοντική εργασία και εκείνοι σου προσφέρουν στέγη. Έχουμε πάει Ιράν, Κένυα, Ινδία, Τανζανία, Ιορδανία, πολλές φορές και με δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι ντόπιοι, δεν ζούμε σε μια ταξιδιωτική φούσκα».

Όπως είπαν, δε χρειάζονται πολλά χρήματα για να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και με το εισόδημα που λαμβάνουν ως εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο έξι μήνες εργάζονται και άλλους έξι μήνες “αλωνίζουν” τον κόσμο! Επιθυμία τους; Να εμπνεύσουν περισσότερο κόσμο να τους ακολουθήσει, αφού, όπως λένε, η καριέρα θα μπορούσε να μπει σε δεύτερη και... τρίτη μοίρα!

Όπως αναφέρουν γνωρίζουν πάντα νέα άτομα στα ταξίδια τους και συνήθως παίρνουν απαντήσεις που τους εξιτάρουν για τον επόμενο προορισμό τους.

«Δεν θέλουμε να ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά δουλεύουμε για να ζούμε. Η καριέρα δεν τελειώνει ποτέ γιατί πάντα κυνηγάς τον επόμενο στόχο. Δίνουμε προτεραιότητα στο τώρα, την οικογένεια μας και τα ταξίδια μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News