Καιρός: Μίνι - κακοκαιρία στην Κρήτη με δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κρήτη
Καιρός: Μίνι - κακοκαιρία στην Κρήτη με δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιόνια, βροχές και ισχυροί άνεμοι στο νησί

Ξεκίνησε η νέα κακοκαιρία στην Κρήτη που εκδηλώνεται με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Ήδη από το πρωί της Πέμπτης υπάρχει απαγορευτικό απόπλου από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ωστόσο θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις στη διάρκεια της ημέρας. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο από τους ταξιδιώτες και την επομένη της Πρωτοχρονιάς καθώς ο καιρός αλλάζει τα σχέδιά τους. 

Το πλοίο των Μινωικών που είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 6:45 το πρωί, δεν απέπλευσε και όλα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες στη διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα:

Αλλαγή όμως στο σκηνικό του καιρού καταγράφηκε από αργά το βράδυ της Πρωτοχρονιάς  λόγω μίας νέας ψυχρής εισβολής, Σιβηρικής και πάλι προέλευσης, η οποία θα προκαλέσει κάποιες έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια του νησιού, χιονοπτώσεις και πάλι στα ορεινά και ενίσχυση των Βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα έκαναν πιο έντονα την εμφάνιση τους από τα ξημερώματα της Πέμπτης δίνοντας βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη, με τις μεγαλύτερες όμως εντάσεις να σημειώνονται στα βόρεια τμήματα.

Οι χιονοπτώσεις ξεκινούν από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και πιθανά, λόγω ψυχρότερης μάζας, να κάνουν την εμφάνιση τους και σε χαμηλότερα υψόμετρα απότι της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα πνέουν με εντάσεις έως και θυελλώδεις. Η ένταση αυτή των ανέμων προκαλεί μία ανησυχία για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες για την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ήδη χαμηλά επίπεδα που έχει πέσει από τις προηγούμενες ημέρες.

Σταδιακή βελτίωση

Την Παρασκευή το πρωί θα παραμείνουν οι βροχές στο νησί μας και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται η σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ και οι Βόρειοι άνεμοι αναμένεται ότι θα εξασθενούν σταδιακά από τις πρωινές ώρες.

Με τα έως τώρα στοιχεία, η βελτιωμένη εικόνα του καιρού, αναμένεται να διατηρηθεί έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, με τις χαμηλές όμως θερμοκρασίες να διατηρούνται και να γίνονται περισσότερο αισθητές τις βραδινές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News