Εντείνεται η αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς - Εγκλωβισμένοι στο Τζιμπουτί ζουν σε άθλιες συνθήκες

Κρήτη
Εντείνεται η αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς - Εγκλωβισμένοι στο Τζιμπουτί ζουν σε άθλιες συνθήκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαταλείφθηκαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία - Εγκλωβισμένος στο Τζιμπουτί και Λασιθιώτης μηχανικός

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε και εγκαταλείφθηκαν από την πλοιοκτήτρια εταιρεία τα πλοία Πτολεμαίος και Αρίμπας 3 μίλια έξω από το λιμάνι του Τζιμπουτί στην Ανατολική Αφρική, παραμένουν αιχμάλωτοι εν πλω οι Έλληνες αξιωματικοί - ανάμεσά τους και ο Κρητικός Μανόλης Καμινάκης.

Οι φετινές γιορτές είναι μαύρες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους πίσω στην Ελλάδα.

Εδώ και 24 ώρες βρίσκεται έχει επιστρέψει στην πατρίδα ένας από τους Έλληνες ναυτικούς όπως ανάρτησε σε προσωπικό του λογαριασμό ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Ο λιμενάρχης του Τζιμπουτί προβάλλει θέματα ασφαλείας σε περίπτωση που τα πλοία μείνουν ακυβέρνητα ενώ αρνείται να επιτρέψει την είσοδό τους στο λιμάνι για να μπορέσει το πλήρωμα να φύγει ισχυριζόμενος ότι ο χώρος που θα καταλάβουν είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.

Οι Έλληνες ναυτικοί τις προηγούμενες ημέρες είχαν στα χέρια τους τα εισιτήρια της επιστροφής ωστόσο το όνειρο της επιστροφής έσβησε όταν τελευταία στιγμή το πλήρωμα που είχε βρεθεί από την Ινδία για την αντικατάστασή τους, για άγνωστους λόγους δεν επιβιβάστηκε στα πλοία παρότι θα αμείβονταν κανονικά από τα P&I Clubs, που αναλαμβάνουν την κάλυψη αστικής ευθύνης για πλοιοκτήτες, διαχειριστές πλοίων και ναυλωτές.

Όσο συμβαίνουν όλα αυτά, οι Έλληνες ναυτικοί διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, με τα καταστρώματα  γεμάτα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί από τον Αύγουστο και με λιγοστά τρόφιμα χαμηλής ποιότητας.

Οι ασφαλιστικές βέβαια πληρώνουν ένα πράκτορα στο Τζιμπουτί για την αξιοπρεπή τροφοδοσία των πλοίων, ωστόσο η ποιότητα και ποσότητα νερού και τροφίμων που φθάνουν τελικά στα ψυγεία τους είναι άλλο θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News