19χρονος που σπουδάζει στην Κρήτη εκβίαζε ανήλικη ότι θα βγάλει γυμνές φωτογραφίες της στο ίντερνετ

Κρήτη
19χρονος που σπουδάζει στην Κρήτη εκβίαζε ανήλικη ότι θα βγάλει γυμνές φωτογραφίες της στο ίντερνετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

19χρονος φοιτητής στην Κρήτη απειλούσε ανήλικη μαθήτρια από τη Βόρεια Ελλάδα

Την απειλούσε ότι θα διαρρεύσει γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο... Ο λόγος για έναν 19χρονο νεαρό που σπουδάζει στην Κρήτη και ο οποίος φέρεται να εκβίαζε με τον τρόπο αυτό μια ανήλικη μαθήτρια, προκειμένου εκείνη να του στέλνει... νέο άσεμνο υλικό!

Τελικά η κοπέλα βρήκε την ψυχική δύναμη να αποκαλύψει τον εκβιασμό στους γονείς της, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις Αρχές, που προχώρησαν στη σύλληψη του φοιτητή.

Η επίμαχη υπόθεση, που διαδραματίστηκε πριν από μερικούς μήνες, αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με το protothema.gr, το θύμα είναι μια 17χρονη μαθήτρια από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο κατηγορούμενος, που είναι φοιτητής σε πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Κρήτης, κατάγεται από τη Ρόδο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, η υπόθεση έλαβε χώρα την περασμένη άνοιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη γνώρισε τον 19χρονο μέσω ιντερνετικού site γνωριμιών. Γρήγορα άρχισαν να συνομιλούν ιδιωτικά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Κάποια στιγμή ο νεαρός φέρεται να της έστειλε μια φωτογραφία με τα γεννητικά του όργανα. Σύμφωνα με την καταγγελία, το γεγονός αυτό δεν άρεσε στην ανήλικη, η οποία ζήτησε από τον 19χρονο να μην της ξαναστείλει.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, την επόμενη μέρα ο νεαρός τής έστειλε ξανά - αυτή τη φορά - βίντεο, στο οποίο φαίνονταν και πάλι τα γεννητικά του όργανα. Η ανήλικη του ζήτησε και πάλι να μην της στέλνει και τότε εκείνος της απάντησε πως θα σταματούσε, ωστόσο της ζήτησε να του στείλει εκείνη μια φωτογραφία της. Η κοπέλα το έκανε και μετά από λίγο καιρό ο 19χρονος τής ζήτησε εκ νέου να του στείλει μια άσεμνη φωτογραφία της...

Ωστόσο, η κοπέλα δεν ανταποκρίθηκε: Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τότε ήταν που ξεκίνησαν οι εκβιασμοί και απειλές από την πλευρά του νεαρού. Ο 19χρονος φέρεται να ζήτησε από την ανήλικη να του στείλει κι άλλες γυμνές φωτογραφίες της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα διέρρεε όσες είχε ήδη αποθηκεύσει στο διαδίκτυο.

Με τον τρόπο αυτό ο νεαρός φέρεται να απέσπασε και βίντεο από την ανήλικη. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στη συνέχεια ο 19χρονος ζητούσε από την κοπέλα κι άλλο βίντεο στο οποίο να κάνει «διάφορες πράξεις άσεμνου περιεχομένου, είτε μόνη της, είτε με κάποιο αντικείμενο».

Συνολικά, η κοπέλα έστειλε στον 19χρονο επτά φωτογραφίες και επτά βίντεο. Όταν η ανήλικη σταμάτησε να στέλνει στον νεαρό, εκείνος φέρεται να της είπε στέλνοντάς της δύο γραπτά μηνύματα ότι θα ανέβαζε στο ίντερνετ τις φωτογραφίες της που είχε ήδη αποθηκεύσει στο κινητό του. Αυτό ήταν το χρονικό σημείο που η ανήλικη έφτασε στα όρια της απόγνωσης και ενημέρωσε σχετικά τους γονείς της.

Τελικά υποβλήθηκε μήνυση και η Αστυνομία δεν άργησε να εντοπίσει και να συλλάβει τον νεαρό φοιτητή: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν τον 19χρονο και τον συνέλαβαν την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του στη Ρόδο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός παραδέχτηκε ότι είναι ο κάτοχος του προφίλ του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου συνομιλούσε με την καταγγέλλουσα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι έχει αποθηκευμένο στο κινητό του τηλέφωνο ένα βίντεο της κοπέλας, στο οποίο εκείνη εμφανίζεται γυμνή από τη μέση και κάτω. Αξίζει να επισημάνουμε, πάντως, ότι σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του νεαρού άνδρα, κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ο 19χρονος αρνείται ότι εκβίασε την ανήλικη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, επρόκειτο για ένα απλό παιχνίδι ανταλλαγής φωτογραφιών. Εξάλλου, ο κ. Αλεξανδρής συμπλήρωσε ακόμη ότι η κοπέλα τρόμαξε όταν οι γονείς της ενημερώθηκαν για το εν λόγω «παιχνίδι» και τότε «προχώρησε σε μια προσχηματική καταγγελία» σε βάρος του νεαρού.

Εκβίαζε 16χρονη στα Χανιά

Δυστυχώς, ουκ ολίγες παρόμοιες υποθέσεις διαδικτυακού εκβιασμού έχουν καταγραφεί τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Κρήτης. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας η περίπτωση ενός νεαρού από τη Λέσβο, ο οποίος φέρεται να εκβίαζε διαδικτυακά μια 16χρονη μαθήτρια στην Κίσσαμο Χανίων. Ο λόγος για έναν 21χρονο από τη Μυτιλήνη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, μετά από καταγγελία των γονιών της μαθήτριας στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, τον Μάιο του 2018.Σύμφωνα πάντα με την επίμαχη καταγγελία, το ηλικίας 16 ετών κορίτσι έπεσε θύμα του νεαρού, ο οποίος της αποσπούσε άσεμνες φωτογραφίες μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, απειλώντας τη μάλιστα πως, αν δε συνεχίσει να του στέλνει, θα τις δημοσίευε στο διαδίκτυο.  Ο εκβιασμός σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού σταμάτησε όταν η ίδια αποφάσισε να μιλήσει στους γονείς της. Οι τελευταίοι κατήγγειλαν με τη σειρά τους το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε τότε για την επίμαχη υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ανήλικης με την οποία επικοινωνούσε διαδικτυακά. Ο 21χρονος άνδρας φέρεται να απαιτούσε στη συνέχεια από τη μικρή να του στέλνει συνεχώς νέες φωτογραφίες με προκλητικό περιεχόμενο.

Ο νεαρός απειλούσε, μάλιστα, τη 16χρονη ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσίευε τις “άσεμνες” φωτογραφίες που του είχε ήδη στείλει σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να τη διασύρει...

Κι άλλο περιστατικό

Ένα χρόνο νωρίτερα, τον Μάιο του 2017, η Αστυνομία είχε συλλάβει έναν 40χρονο στη Βάρδα της Ηλείας, μετά από καταγγελία που έκαναν στην Αστυνομία οι γονείς μιας 12χρονης μαθήτριας - και πάλι - από τα Χανιά. Η ανήλικη μαθήτρια ενημέρωσε τους γονείς της, καθώς φέρεται να αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του 40χρονου φερόμενου δράστη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο τελευταίος να ξεκινήσει να την απειλεί.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγο χρονικό διάστημα, μια 16χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη - η οποία είχε πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού από συμμαθητές της - είχε βρεθεί στα πρόθυρα αυτοκτονίας. Εξάλλου, την άνοιξη του 2015, η νεαρή Λίνα Κοεμτζή, υπό την απειλή δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο “ροζ” βίντεο της ίδιας, αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Η αδικοχαμένη Λίνα είχε εμπιστευτεί φωτογραφίες και βίντεο με ερωτικές περιπτύξεις σε άτομο με το οποίο διατηρούσε δεσμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News