Η Γουιάμ από την Συρία πάλεψε και βρήκε τη «Γη της Επαγγελίας»

Κρήτη
Η Γουιάμ από την Συρία πάλεψε και βρήκε τη «Γη της Επαγγελίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «ναυαγοί» της ζωής στην «Θάλασσα Αλληλεγγύης»

Από το Ιντλίμπ της Συρίας και μετά από πολλές στάσεις, η Γουιάμ έφτασε στην Κρήτη. Πέρασε από την Τουρκία και την Αθήνα, με το νησί μας πλέον να φαντάζει Γη της Επαγγελίας για εκείνη. Είναι μόλις 25 ετών και μητέρα δύο μικρών κοριτσιών, όμως το χαμόγελό της δεν το έχει χάσει… Η γλώσσα δε στέκεται εμπόδιο για την ίδια και τα μάτια της το μαρτυρούν.

Η κάμερα της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα» συνάντησε τη Γουιάμ στη «Θάλασσα Αλληλεγγύης», μία Αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία με βάση το Ηράκλειο. Εκεί η ίδια, αλλά και πολλές γυναίκες ακόμα που έρχονται από άλλες χώρες, αυτή την περίοδο μαθαίνουν ραπτική και βρίσκουν παρέα η μία στην άλλη. Μάλιστα, πρόκειται για μία τρίμηνη εκπαίδευση και στο τέλος θα γίνει τελετή αποφοίτησης για όλους τους πρόσφυγες, γυναίκες και άντρες, που συμμετέχουν στα μαθήματα ραπτικής.

Οι δημιουργίες των… μαθητών της ραπτικής είναι υπέροχες. Μαθαίνουν να δημιουργούν μαξιλάρια, να ράβουν παντελόνια και όλα αυτά μαζί με μουσική και όμορφες κουβέντες. Στόχος της «Θάλασσας Αλληλεγγύης» είναι η ένταξη των ανθρώπων στην κοινωνία σε μία προσπάθεια να βρουν ακόμα και δουλειά με τις δεξιότητες που μαθαίνουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Στη «Θάλασσα Αλληλεγγύης» δρομολογούνται ακόμα μαθήματα βασικών γνώσεων υπολογιστή, αλλά και αγγλικής γλώσσας. Ο εθελοντισμός μπαίνει σε πρώτο πλάνο, ο χώρος που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου στην οδό 1770, νούμερο 34, είναι ανοιχτός για όσους θέλουν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο και το μόνο σίγουρο είναι ότι… θα χαρίσουν χαμόγελα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News