Κακοκαιρία Ζηνοβία: Αντί να απολαύσουν το χιόνι, «παγιδεύτηκαν» σε Ομαλό και Ανώγεια

Κρήτη
Κακοκαιρία Ζηνοβία: Αντί να απολαύσουν το χιόνι, «παγιδεύτηκαν» σε Ομαλό και Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμετανόητοι οι οδηγοί χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες

Δεν έχουν τέλος οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών οι οποίοι θέλησαν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο αλλά λογάριαζαν χωρίς τον … ξενοδόχο στην προκειμένη περίπτωση την ολισθηρότητα των δρόμων και τον πάγο. Παρά το γεγονός ότι η κίνηση προς τις χιονισμένες περιοχές επιτρεπόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, κάποιοι αψήφησαν τις οδηγίες.

Έτσι μετά τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στον Ομαλό, δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο στα Ανώγεια. Οι επιβάτες έφτασαν μεν το βράδυ της Κυριακής στο σημείο αλλά χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ ο δρόμος μετατράπηκε σε «παγοδρόμιο». Έτσι στο σημείο έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής το οποίο κινείτο μπροστά, με τους εκδρομείς να ακολουθούν ώστε να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

(Στα 20 εκατοστά την Κυριακή το χιόνι στα Ανώγεια σύμφωνα με το anogi.gr)

Ανοίγει και κλείνει ο δρόμος στον Ομαλό

Σε ότι αφορά στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στον Ομαλό Χανίων λόγω του χιονιά, από το βράδυ της Κυριακής βρέθηκε σε εξέλιξη επιχείρηση για τον καθαρισμό και το άνοιγμα του δρόμου από την Αντιπεριφέρεια Χανίων και το δήμο Πλατανιά με τους χειριστές των μηχανημάτων να δουλεύουν πυρετωδώς και ακούραστα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιο Κουρουπάκη από το βράδυ τα ειδικά μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο καθώς δεν επιτρεπόταν η κίνηση στο σημείο χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ωστόσο ο δρόμος ανοίγει και κλείνει διαδοχικά καθώς υπάρχει έντονη χιονόπτωση τον Ομαλό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πλατανιά κ.Μαλανδράκη «τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας επιχειρούσαν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής μέχρι που το γκρέιτερ έπαθε λάστιχο και το δέυτερο μηχάνημα δεν μπόρεσε να κινηθεί. Έτσι το γκρέιτερ του δήμου άνοιξε το δρόμο και έφτασε μέρχι το Ξυλόσκαλο. Ωστόσο μπόρεσαν να αποχωρήσουν μόνο τα 4x4 και τα ΙΧ με αλυσίδες, αφού για τα μικρά αυτοκίνητα δεν μπόρεσαν να κινηθούν».

Τη Δευτέρα φορτωτής της Αντιπεριφέρειας αναλαμβάνει δράση σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Ο κ. Μαλανδράκης ευχαρίστησε όσους δούλεψαν για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και συνιστά σε όσους δεν έχουν ανάγκη ή δεν διαθέτουν αλυσίδες να μην κινηθούν προς τον Ομαλό.

Για τη Δευτέρα εφιστάται η προσοχή στους Κρητικούς καθώς επικρατούν ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις καλύπτουν τα ορεινά και καταγράφονται καταιγίδες σε όλο το νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News