Κρήτη

Λακκούβα «κρατήρας» στον Τσούτσουρα – Η θάλασσα «ρούφηξε» τον δρόμο

Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για άμεση αποκατάσταση της ζημιάς που έχει υποστεί ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο του παραλιακού μετώπου και από το οποίο περνάνε καθημερινά αυτοκίνητα και νταλίκες.

Λες και «άνοιξε η γη» και μια τεράστια τρύπα προκλήθηκε στον παραλιακό δρόμο του Τσούτσουρα Ηρακλείου, σπέρνοντας ανησυχία σε κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν βρέθηκαν μπροστά σε αυτήν την  τεραστίων διαστάσεων τρύπα.

Σύμφωνα με καλά γνωρίζοντες στην περιοχή, το κακό συνέβη εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή και  σε συνδυασμό με την κακή κατασκευή του δρόμου.

 

Οι ισχυροί νοτιάδες προκάλεσαν δυνατό κυματισμό που με την σειρά του εκείνος χτυπούσε  με μανία το τοιχίο που χωρίζει το δρόμο από την παραλία, με αποτέλεσμα και εξαιτίας των σαθρών υλικών στο υπέδαφος, ο δρόμος να υποχωρήσει δημιουργώντας έτσι μια λακκούβα "κρατήρα" που ξεπερνάει σε βάθος τα 2 μέτρα.

Όπως ήταν φυσικό, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια διερχόμενων πεζών αλλά και οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να ληφθούν άμεσα μέτρα καθώς όπως υποστηρίζουν , το κακό με το δρόμο μπορεί να μην σταματήσει εκεί και να πλήξει μέχρι και τις επιχειρήσεις τους.

«Έχουμε ενημερώσει ήδη τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και έχουν κινηθεί από την πλευρά του οι απαραίτητες διαδικασίες, αν και από όσα γνωρίζουμε, την ευθύνη του παραλιακού δρόμου την έχει αναλάβει η κτηματική υπηρεσία. Όπως και να έχει, η ζημιά που έχει υποστεί ο δρόμος πρέπει να επισκευαστεί άμεσα, γιατί το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι παλιό και ενδέχεται το επόμενο διάστημα, η θάλασσα να "ρουφήξει" και επιχειρήσεις που υπάρχουν στο παραλιακό μέτωπο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο neakriti, ο κ. Νικος Σωμαράκης,μόνιμος κάτοικος και επιχειρηματίας της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια