Κρήτη

Δίνουν το αίμα τους για να σώσουν ζωές

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα.

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζιας, από τις 9:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Εθελοντισμού, και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑιματοΚρήτης”, με την πολύτιμη συνδρομή της ΣΕΑΠ Ηρακλείου.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα. Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενούς.

Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όσους θέλουν να δώσουν αίμα. Το έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή! Παράλληλα από τον “ΑιματοΚρήτη” θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις και δειγματοληψίες σιέλου για δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια