Κρήτη

Ανοίγει ξανά η σχολή μετεκπαίδευσης ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο

Ανάγκη αύξησης των συμμετεχόντων καθώς οι καταρτιζόμενοι είναι για την ώρα μόλις 100 άτομα

Η επαναλειτουργία της σχολής μετεκπαίδευσης τουρισμού στο Ηράκλειο είναι γεγονός. 

Μετά από 5 χρόνια διακοπής,  τον Ιανουάριου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα επιμόρφωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου, με σκοπό οι εποχικοί εργαζόμενοι να προλάβουν να έχουν διεκπεραιώσει την εκπαίδευση πριν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου.

Ωστόσο, κατά την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΗ με τον υφυπουργό τουρισμού τέθηκε η ανάγκη αύξησης των συμμετεχόντων καθώς οι καταρτιζόμενοι είναι μόλις 100 άτομα, δηλαδή σταγόνα στον ωκεανό του συνόλου των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο στην Κρήτη.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί ένα διαρκές αίτημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων όσο και των ξενοδόχων που αποζητούν την συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Τα μαθήματα, σύμφωνα με τις πρόσφατες δεσμεύσεις του υφ. Τουρισμού Μάνου Κόνσολα θα ξεκινήσουν στις 7/01/20 και θα διεξαχθούν σε 3 φάσεις . Αναλυτικά, τον Γενάρη θα πραγματοποιηθούν 19 ημέρες μαθήματα, τον Φεβρουάριο 19 ημέρες και τον Μάρτιο 20 ημέρες.

Τα τμήματα που θα υλοποιηθούν είναι :

Υπηρεσία Υποδοχής

Επισιτισμός

Μαγειρική Τέχνη

Οροφοκομία

Οι εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου  10/4/2020, με σκοπό οι εποχικοί εργαζόμενοι να προλάβουν να έχουν διεκπεραιώσει την εκπαίδευση πριν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου. Για τον λόγο αυτό μειώθηκαν οι συνολικές ώρες εκπαίδευσης από 380 σε 304.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ηρακλείου έθεσε στον Υφυπουργό, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν,  την αναγκαιότητα, αύξησης των Τμημάτων των συμμετεχόντων, αφού ο τουρισμός αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης και τα 100 άτομα που θα λάβουν την επιμόρφωση είναι ένα αμελητέος αριθμός μπροστά στο σύνολο των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού.

Παράλληλα, στην συνάντηση τέθηκε επί τάπητος  η αναγκαιότητα αξιοποίησης της περιουσίας της  Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, στο Κοκκίνη Χάνι, με σκοπό την στήριξη της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στον νομό μας, καθώς και η προστασία της απασχόλησης στον σχεδιασμό της επέκτασης της Τουριστικής Περιόδου, με αναγκαίες αλλαγές ιδιαίτερα στην καταβολή των εποχιακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ, για το οποίο ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια