Ν. Ηγουμενίδης και Κ. Κώτσογλου στον 98.4 για τον τουρισμό στην Κρήτη

Κρήτη
Ν. Ηγουμενίδης και Κ. Κώτσογλου στον 98.4 για τον τουρισμό στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δυνατότητες και τα κίνητρα που απαιτούνται προκειμένου να «απλώσει» και τους 12 μήνες του χρόνου.

Με θεωρητικές διαπιστώσεις σε πνεύμα συνεργασίας συνεδρίασε τον τελευταίο μήνα του 2019 το 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσία του ΕΟΤ καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών  από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ο Υπουργός Τουρισμού  Χάρης Θεοχάρης, επανέλαβε ότι: «θέλουμε ποιοτικό τουρισμό 12 μηνών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και πως η τουριστική πολιτική κάθε περιφέρειας θα εξελίσσεται υπό την ομπρέλα του Υπουργείου.

«Στο νέο μοντέλο που σχεδιάζουμε, η τουριστική πολιτική κάθε Περιφέρειας δεν αναπτύσσεται ανεξάρτητα και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τους εθνικούς στόχους. Αντιθέτως, δουλεύουμε στενά με τις Περιφέρειες ώστε να δημιουργηθεί ένα ολιστικό πλάνο μάρκετινγκ, όπου κάθε περιφέρεια αναδεικνύει τα μοναδικά της χαρακτηριστικά και αλληλοσυμπληρώνεται με τις υπόλοιπες, ιδίως τις γειτονικές της, ώστε να πετύχουμε τη βιωσιμότητα τόσο στους προορισμούς όσο και στην εποχικότητα» και συμπλήρωσε πως «η στρατηγική για το 2020 περιλαμβάνει νέα στοιχεία και σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία προώθησης της χώρας μας».

«Για τα κίνητρα που χρειάζονται οι επιχειρήσεις, τη βοήθεια της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, το χωροταξικό σχεδιασμό, το στρατηγικό σχεδιασμό κι ένα νέο τουριστικό μοντέλο, ανθρωποκεντρικό, μίλησε ο Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης μιλώντας στον 98.4

«Να απλώσουμε τον τουρισμό 12 μήνες το χρόνο πάνω από το απίστευτο Κρητικό περιβάλλον, την Κρήτη της φιλοξενίας, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, της σύνδεσης του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, όπως και την ανάπτυξης της ενδοχώρας, επέμεινε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού στην περιφέρεια Κυριάκος Κώτσογλου.

https://www.youtube.com/watch?v=Y3iH_wOEIVw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News