Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση έγινε με την σφραγίδα της Περιφέρειας Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης-Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας με την στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που είναι τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες που φιλοξενούνται στην Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Η συγκινητική Χριστουγεννιάτικη γιορτή προετοιμάστηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Παιδοαιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Ειδικότερα στην διάρκεια της προσφέρθηκαν στα παιδιά δώρα, ενώ ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και υπήρξε χάπενινγκ με κλόουν και ταχυδακτυλουργικό σόου. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Λάμπρος Βαμβακάς δήλωσε στο τέλος της εκδήλωσης: «Η Περιφέρεια Κρήτης πάντα κοντά στον πάσχοντα συνάνθρωπο, και κυρίως δίπλα στα παιδιά, αποσκοπεί με την σημερινή εορταστική εκδήλωση να προσφέρει στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς με πρωταρχικό στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξή τους στο σημαντικό αγώνα τόσο των ίδιων των παιδιών που νοσούν όσο και των οικογενειών τους. Χρόνια πολλά στα παιδιά, στους γονείς τους, στο προσωπικό της κλινικής που επιτελεί ένα σημαντικό έργο, χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, καλή χρονιά και πάνω από όλα υγεία».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης που ήταν παρόν στην εκδήλωση ανέφερε: «Είμαστε σήμερα, εδώ η Περιφέρεια Κρήτης, για να περάσει ένα μήνυμα αγάπης, στήριξης και συμπαράστασης στα παιδιά με νεοπλασία που δοκιμάζονται καθημερινά και αυτά και οι οικογένειές τους.  Να ευχηθούμε χρόνια πολλά, στα παιδιά, στις οικογένειες τους, στο προσωπικό της κλινικής, σε όλο το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ που επιτελεί σημαντικό έργο. Η Περιφέρεια Κρήτης συμπαραστέκεται και συνδράμει το δυνατόν στο έργο τους».

Από την πλευρά της η διευθύντρια κλινικής αιματολογίας-ογκολογίας παίδων ΠΑΓΝΗ Ευτυχία Στειακάκη: «Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα την Περιφέρεια τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης στην κλινική αιματολογίας ογκολογίας Παίδων, που τις μέρες αυτές και όχι μόνο σκέφτονται τις ιδιαίτερες συνθήκες των παιδιών που νοσηλεύονται για σοβαρά νοσήματα και θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε για αυτό. Αυτό που θα ήθελα να πω, εκπροσωπώντας το προσωπικό της κλινικής είναι, ότι, προσπαθούμε εδώ και 30 χρόνια στην κλινική που είναι μοναδική στην Κρήτη και στην νότια νησιωτική Ελλάδα και καλύπτει καθημερινά 24ώρες εφημερίες όλο το χρόνο.  Χρειαζόμαστε πραγματικά, για να μπορούμε να επιτελούμε αυτό το έργο που είναι ισότιμο, ισάξιο και  ισοδύναμο μεγάλων κέντρων του εξωτερικού, την υποστήριξη όλων». 

Στην σημερινή εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης: Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την διασύνδεση της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις-συνεργαζόμενους φορείς (ιατρός) Γεωργία Μηλάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος (ιατρός) Βαγγέλης Ζάχαρης, ο διευθυντής διεύθυνσης κοινωνικής μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, ο αναπληρωτής διοικητής ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ Πηνελόπη Ντζιλέπη, η προϊσταμένη της κλινικής Ελένη Κουμαρτζή, η αν. προϊσταμένη Εύα Φουντουλάκη, η προϊσταμένη κοινωνικής υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ Μαρία Τριγώνη, ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών ΠΑΓΝΗ Παναγιώτης Κονιδάκης, οι κοινωνικοί λειτουργοί της Περιφέρειας Κρήτης Χρυσούλα Βογιατζάκη και Κατερίνα Κασσαπάκη, γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται, ενώ η Λένα Χατζηγεωργίου μαέστρος της χορωδίας της Π.Ε. Ηρακλείου και η πιανίστας Έλενα Περισυνάκη απέδωσαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News