Κρήτη

Στις «Αντιθέσεις» ο Γιώργος Μαργαρίτης για την αναθεωρητική Τουρκία

Στην εκπομπή «Αντιθέσεις» την Παρασκευή ο Γιώργος Μαργαρίτης

Ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης αυτή την Παρασκευή στις 22.00 στις «Αντιθέσεις».

Η αναθεωρητική Τουρκία που θέλει να αλλάξει τις συνθήκες των Σεβρών και της Λωζάννης και το σκληρό Γεωπολιτικό πόκερ στην Ανατολική Μεσόγειο με τις αμφισβητήσεις Κυριαρχίας και Κυριαρχικών Δικαιωμάτων σε Αιγαίο, Σύμπλεγμα Καστελόριζου, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις», με τον Γιώργο Σαχίνη, την Παρασκευή.

Θα μιλήσουν ακόμη για τον ρόλο των Συμμάχων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αλλά και οι κινήσεις των άλλων παικτών ισχύος όπως η Ρωσία και η Κίνα και τα αδιέξοδα και τα σενάρια στο ελληνικό πολιτικό  σύστημα περί Χάγης και συνεκμετάλλευσης.

Ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης, μιλάει ακόμη για την οργάνωση του έτους 2021 για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και το εγχείρημα αναθεώρησης και εξαφάνισης  ιστορικών καμπών  στην διαδρομή μέσα σε 3 αιώνες παρουσίας του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Κι ακόμη αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και τα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας  με κατάχρηση εξουσίας στην εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Παρεμβαίνουν ο άλλοτε υπουργός και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Επισκέπτης Καθηγητής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βόννη, Γιάννης Μανιάτης.

Και ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και εκτελεστικός διευθυντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Μελετών «Ιωάννης Καποδίστριας», Γιώργος Φίλης.

Επιμέλεια - παρουσίαση: Γιώργος Σαχίνης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια