Παράνομος τζόγος: Παίζουν «χοντρό» χρήμα σε ζάρια και... Texas Poker οι Κρητικοί

Κρήτη
Παράνομος τζόγος: Παίζουν «χοντρό» χρήμα σε ζάρια και... Texas Poker οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστοί στο… «έθιμο» του τζόγου και φέτος οι Κρητικοί

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, έτσι και φέτος, ουκ ολίγοι Κρητικοί, με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επιδίδονται στο “έθιμο” του τζόγου. Ως γνωστόν, όμως, ο παράνομος τζόγος βρίσκεται στο στόχαστρο των αστυνομικών Αρχών, οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιούν “εφόδους” σε καφενεία και καφετέριες, όπου συντοπίτες μας συνηθίζουν να παίζουν ζάρια ή χαρτιά.

Αυτό που προκύπτει, ωστόσο, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας αναφορικά με υποθέσεις για παραβάσεις “περί παιγνίων” στην Κρήτη, είναι ότι το συνολικό χρηματικό ποσό που έχει κατασχεθεί φέτος από τις Αρχές είναι ήδη μεγαλύτερο από αυτό που κατασχέθηκε πέρυσι καθ' όλη την εορταστική περίοδο! Με βάση αυτό το δεδομένο, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι ο παράνομος τζόγος σε τοπικό επίπεδο όχι μόνο δε βρίσκεται σε κρίση, αλλά κι ότι τις εορταστικές ημέρες “ανθεί”.

Τη φετινή περίοδο, η Αστυνομία έχει συλλάβει - μέσα σε διάστημα 10 μόλις ημερών - συνολικά 24 άτομα, μετά από “εφόδους” που πραγματοποίησε σε καφενεία σε διάφορες περιοχές των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η ΕΛ.ΑΣ. είχε περάσει χειροπέδες σε 65 άτομα σε όλο το νησί για παραβάσεις του νόμου «περί παιγνίων».

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι ντόπιοι τζογαδόροι φαίνεται ότι προτιμούν τα ζάρια και το “Τexas poker”. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τα χρηματικά ποσά που κατασχέθηκαν μετά τις συλλήψεις που έλαβαν χώρα, προκύπτει ότι τα μεγαλύτερα ποσά παίζονται στο μπαρμπούτι.

Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το ύψος του χρηματικού ποσού που έχει κατασχεθεί συνολικά από την Αστυνομία, στις τρεις σχετικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, έχει ήδη ξεπεράσει το ποσό που κατασχέθηκε πέρυσι σε όλη την εορταστική περίοδο: Το εν λόγω ποσό ήταν τουλάχιστον 17.500 ευρώ, ενώ φέτος τα κατασχεθέντα ποσά έχουν ήδη ξεπεράσει τα 19.000 ευρώ.

Η τελευταία επιχείρηση της Αστυνομίας για την πάταξη του φαινομένου του παράνομου τζόγου έγινε προχθές τα ξημερώματα σε καφενείο της πόλης του Ηρακλείου. Όπως δημοσίευσε χθες η “Νέα Κρήτη”, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του ΤΑΕ Ηρακλείου συνέλαβαν επτά άτομα ηλικίας από 43 έως 59 ετών για «διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια». Η Αστυνομία κατάσχεσε συνολικά 12.970 ευρώ!

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε “έφοδο” τα ξημερώματα της Τρίτης στο καφενείο μιας 51χρονης γυναίκας, η οποία εκείνη την ώρα απουσίαζε από την επιχείρησή της. Στο κατάστημα, ωστόσο, βρίσκονταν έξι θαμώνες, οι οποίοι έπαιζαν ζάρια μαζί με τον 44χρονο άνδρα που ήταν ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος. Και οι επτά άνδρες συνελήφθησαν, ενώ κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο τζίρος από το μπαρμπούτι ανήλθε σχεδόν στις 13.000 ευρώ (12.970 ευρώ). Τρεις ημέρες νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε άλλα 11 άτομα (9 άνδρες και δύο γυναίκες) σε κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Οκτώ από τους συλληφθέντες, έπαιζαν Τexas poker. Η Αστυνομία κατέσχεσε 6.100 ευρώ που φέρεται να προήλθαν από το συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι. Εξάλλου, συνελήφθησαν δύο κοπέλες που εργάζονταν στο κατάστημα, αλλά και ο 44χρονος ιδιοκτήτης του.

Οι πρώτες συλλήψεις για φέτος έγιναν, πάντως, το βράδυ του προπερασμένου Σαββάτου σε καφενείο στη Μεσαρά. Η Αστυνομία συνέλαβε τότε τον 24χρονο υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος είχε επιτρέψει σε πέντε ακόμη νεαρούς να παίζουν ζάρια στο εσωτερικό του καφενείου. Εξάλλου, κατασχέθηκαν το ποσό των 240 ευρώ, τρία ζάρια, 200 μάρκες και δύο τράπουλες.

Χειροπέδες σε 65 άτομα τις περσινές γιορτές

Την περυσινή εορταστική περίοδο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε εξιχνιάσει συνολικά επτά υποθέσεις που σχετίζονταν με παραβάσεις του νόμου «περί παιγνίων». Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν - συνολικά - περισσότερα από 17.000 ευρώ. Εξάλλου, συνελήφθησαν 65 άτομα σε όλη την Κρήτη. Εκτός από χρήματα, η ΕΛ.ΑΣ. είχε κατασχέσει πέρυσι έξι τράπουλες, 552 τραπουλόχαρτα, 594 μάρκες πονταρίσματος, αλλά και 14 ζάρια.

Οι περισσότεροι τζογαδόροι που συνελήφθησαν πέρυσι έπαιζαν μπαρμπούτι. Δεν ήταν λίγοι ωστόσο και αυτοί που έπαιζαν πόκερ (ή ‘Τexas poker”). Ας σημειωθεί πάντως ότι έγιναν συλλήψεις και ατόμων που έπαιζαν “φρουτάκια” σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σύμφωνα πάντως με τις σχετικές αστυνομικές ανακοινώσεις που είχαν εκδοθεί, τα μεγαλύτερα ποσά που κατασχέθηκαν ήταν στα καφενεία όπου οι συλληφθέντες έπαιζαν ζάρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News