default-image

Γαλλικό ωκεανογραφικό για έρευνες στην Κρήτη

Κρήτη
Γαλλικό ωκεανογραφικό για έρευνες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλάζει άρδην το σκηνικό που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας για αποστολή ερευνητικού σκάφους σε θαλάσσσια περιοχή κοντά στην Κρήτη και τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, να προαναγγέλει σεισμογραφικές έρευνες μετά την Πρωτοχρονιά σε περιοχή που χαρτογραφεί το μνημόνιο Άγκυρας και Λιβύης.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που επικαλούνται τα «Νέα» και δημοσιεύει το ethnos.gr, αναφέρουν ότι το γαλλικό ωκεανογραφικό «Pourquois Pas» ζήτησε άδεια από το ελληνικό ΥΠΕΞ για να πραγματοποιήσει έρευνες νότια της Κρήτης τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2020. Οι πληροφορίες αυτές, αν επιβεβαιωθούν, αναμένεται να αλλάξουν άρδην το σκηνικό που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο. Εξάλλου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των «Νέων», τον τελευταίο καιρό «έχουν κυκλοφορήσει παρασκηνιακά διάφορα σενάρια περί ανάμειξης του Παρισιού με έρευνες εντός της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης».

«Το σκεπτικό είναι ότι με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσε να σταλεί το μήνυμα στην Τουρκία να μην προχωρήσει σε νέες προκλητικές κινήσεις, καθώς και ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», σημειώνει το δημοσίευμα και συμπληρώνει πως «διπλωματική πηγή εξέφρασε άγνοια την προηγούμενη εβδομάδα σε σχετικό ερώτημα περί έλευσης γαλλικού πλοίου τον Ιανουάριο», ωστόσο «η πραγματικότητα είναι ελαφρώς διαφορετική».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News