Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο: Ψήφο –ψήφο η «μάχη» για το νικητή

Κρήτη
Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο: Ψήφο –ψήφο η «μάχη» για το νικητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάλπες άνοιξαν νωρίς το πρωί της Κυριακής, με τους οικονομολόγους όλης της χώρας να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα

Σε “ντέρμπι” είχε εξελιχθεί μέχρι την ώρα αργά χθες το βράδυ η καταμέτρηση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, η καταμέτρηση των ψήφων στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΟΕΕ είχε μετατραπεί σε “ντέρμπι” μεταξύ της “Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων - Νέοι Οικονομολόγοι” και της “Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ)”: Μέχρι κι εκείνο το χρονικό σημείο, τους δύο συνδυασμούς χώριζαν ελάχιστες ψήφοι, χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα.

Εκτός από τις δύο εν λόγω παρατάξεις, στις χθεσινές αρχαιρεσίες του ΤΑΚ-ΟΕΕ συμμετείχαν οι εξής συνδυασμοί: “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων” (ΔΠΚ-Ο), “Λασιθιώτικη Συνεργασία Οικονομολόγων”, “Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων” (ΠΔΣΟ), “Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών” (ΠΟΦΕΕ) και “Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος”.

Οι κάλπες άνοιξαν νωρίς χθες το πρωί, με τους οικονομολόγους όλης της χώρας να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στη συνέλευση των 200 αντιπροσώπων, αλλά και των επταμελών τοπικών διοικήσεων των Περιφερειακών Τμημάτων. Ας σημειωθεί ότι αναφορικά με το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, δικαίωμα ψήφου τη χθεσινή ημέρα είχαν περίπου 1.800 μέλη. Η προσέλευση των οικονομολόγων από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου στις κάλπες ήταν τη χθεσινή ημέρα ιδιαίτερα μαζική.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Σταύρος Καρτέρης, από την “Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων - Νέοι Οικονομολόγοι” δήλωσε χθες, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, στην “ΚΡΗΤΗ TV” ότι «η προσέλευση στο Ηράκλειο είναι πάρα πολύ μεγάλη και αυτό δείχνει ότι οι συνάδελφοι θέλουν έναν επιστημονικό φορέα δυνατό, που να είναι κοντά στα μέλη του».

«Σαν παράταξη θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου. Είναι μια ευκαιρία για όλους τους οικονομολόγους να εκλέξουν τα άτομα εκείνα που θα προάγουν το κοινό καλό όσον αφορά στον κλάδο του οικονομολογικού επαγγέλματος», ανέφερε με τη σειρά του, χθες, ο Νίκος Γιακουμάκης από τη “Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων - Συνεργαζόμενοι” (ΔΗΚΙΟ - Σ).

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τους οικονομολόγους», δήλωσε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο Ευάγγελος Γλάκας από την “Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων” (ΠΔΣΟ).

«Διεκδικούμε καλύτερους όρους για τη ζωή μας», είπε μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης από τη “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων” (ΔΠΚ-Ο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News