Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες καταιγίδες, άνεμοι και βροχοπτώσεις στο νησί μας

Για νέο βαρομετρικό την Παρασκευή που θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις, και δυνατούς Νότιους ανέμους οι οποίοι πιθανότατα θα φθάσουν και τα 8-9 μποφόρ στη Δυτική Κρήτη, έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας μιλώντας στο ράδιο 98.4 .

Η διάρκεια των φαινομένων πάντως δεν θα είναι μεγάλη καθώς από την Κυριακή το απόγευμα οι βροχές θα περιοριστούν και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου κ. Μανώλη Λέκκα, «αναμένεται μια σημαντική μεταβολή στο σκηνικό του καιρού που θα επηρεάσει τον ελλαδικό χώρο και την Κρήτη. Αυτό οφείλεται σε ένα ταχέως κινούμενο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την Αδριατική πολύ γρήγορα θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας».

7 μποφόρ στην Κρήτη

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου την Παρασκευή 13/12 ο καιρός θα διαμορφωθεί ως εξής:

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καλεί μάλιστα στους ιδιοκτήτες σκαφών να λάβουν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τα σκάφη τους,. 

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών έρχεται στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Παραμένει ωστόσο η κακοκαιρία την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νησί, με ήπια φαινόμενα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Προβλήματα από τη δράση της  καταγράφονται ωστόσο στα παράλια της Πιερίας και της Λάρισας, όπου πλημμύρισε και το δικαστικό Μέγαρο. Στην Εύβοια που κόπηκε στα δύο καθώς καταστράφηκε η γέφυρα του Αρτεμισίου.

Τα σχολεία έκλεισαν  στο Λιβάδι Ελασσόνας και στον Ανατολικό Όλυμπο. Μέχρι και 15 πόντους έφθασε το ύψος του χιονιού στα ορεινά των Τρικάλων , ενώ οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταπτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Στην Κεντρική Μακεδονία, οι μεγαλύτερες ποσότητες νερού έπεσαν στην Πιερία και τη Χαλκιδική, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα.

Στη Θεσσαλονίκη, ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απομάκρυνση κλαδιών από το οδόστρωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News