Σεισμός 5,3 Ρίχτερ: «Ψυχραιμία» συστήνει ο Φ. Βαλλιανάτος

Κρήτη
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ: «Ψυχραιμία» συστήνει ο Φ. Βαλλιανάτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν συνδέονται οι παραπάνω σεισμοί μεταξύ τους» όπως αναφέρει

Καθησυχαστικός ο Καθηγητής Γεωφυσικής  εξαιτίας του βάθους του σεισμού.

Στο χορό των ρίχτερ η Κρήτη το τελευταίο διάστημα με τη «σμηνοσειρά» μικροσεισμών Δυτικά του νησιού που ξεπέρασαν τους 90 και στη συνέχειατα 5,3 ρίχτερ λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στα ανατολικά του νησιού. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί. 

Νέα σεισμική δόνηση στον Ελληνικό χώρο σημειώθηκε επίσης τα ξημερώματα μεγέθους 4,1 ρίχτερ με  επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 55 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας και μεγάλο εστιακό βάθος.

 «Τρέμει» η γη και στην Τουρκία καθώς χθες βράδυ μέσα σε μία ώρα σημειώθηκαν τέσσερεις σεισμοί έντασης από  4,4-5,1 Ρίχτερ.

«Δεν συνδέονται οι παραπάνω σεισμοί μεταξύ τους» αναφέρει αρχικά στον 98.4 ο καθηγητής Γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Φίλιππος Βαλλιανάτος.

Αναφορικά με τα 5,3 ρίχτερ μιλά για το μεγάλο βάθος του, για δραστηριότητα που εκτονώνεται , ενώ ίδια ήταν η παρατήρηση του και για τα πρωινά 4,1 ρίχτερ στην Αττική.

«Υπάρχουν τόσοι άλλοι σεισμοί που δεν γίνονται αντιληπτοί κι άρα δεν μας ανησυχούν” συνέχισε. Η ψυχραιμία και η ενημέρωση είναι το συστατικό αντιμετώπισης του φαινομένου πρόσθεσε, μέσα από μία επιστήμη που εξελίσσεται και συνεχίζει να ερευνάται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News