Χ. Μαμουλάκης: Να υλοποιηθεί πρόγραμμα ενίσχυσης του τοπικού τύπου 4 εκατ. ευρώ

Κρήτη
Χ. Μαμουλάκης: Να υλοποιηθεί πρόγραμμα ενίσχυσης του τοπικού τύπου 4 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση 37 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα

Τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνοντας το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του Τύπου. Στα βασικά σημεία του προγράμματος που έχει 4ετή διάρκεια (2019-2022), περιλαμβάνεται η ενίσχυση με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ ετησίως των επιχειρήσεων που θα είναι καταχωρημένες στο Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου (e-efimeris) του Υπουργείου, με βασικό κριτήριο ενίσχυσης, τον αριθμό των εργαζομένων (με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης), που απασχολεί καθεμία των ανωτέρω επιχειρήσεων.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση αντελήφθη πλήρως τα προβλήματα των εφημερίδων και προέβη άμεσα και ουσιαστικά σε λύσεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απολύτως συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις και θα επιτρέψει στις εφημερίδες να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης απρόσκοπτα, ως πυλώνας της πολυφωνίας και του δημοσίου διαλόγου. Η καθυστέρηση που παρατηρείται και σε αυτόν τον τομέα από την παρούσα Κυβέρνηση, είναι αδικαιολόγητη».

Το πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται σε ασφαλή κριτήρια και σε διαφανείς διαδικασίες ένταξης, στοχεύει στην ενίσχυση των ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, άρα στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και την διατήρηση θέσεων εργασίας. Κι επειδή από την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει παρέλθει διάστημα αρκετών μηνών, όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη αναφορικά με την υλοποίηση του, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Για ποιο λόγο ενώ διανύουμε τον τελευταίο μήνα του έτους δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος;

Πότε προτίθενται να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος ενίσχυσης των ημερησίων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων;, αναφέρεται στην ερώτηση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News