Στον Υφυπουργό Γ. Κεφαλογιάννη οι Μυλοποταμίτες για τους δρόμους και την επιχειρηματικότητα

Κρήτη
Στον Υφυπουργό Γ. Κεφαλογιάννη οι Μυλοποταμίτες για τους δρόμους και την επιχειρηματικότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής

Αιτήματα της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών τέθηκαν υπόψιν του Υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, με βάση και τις αποφάσεις που έχει λάβει στα ετήσια τακτικά της συνέδρια έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο αιτημάτων με κοινό στόχο την υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής Μυλοποτάμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε τη συνδρομή σας για την υλοποίηση των παρακάτω:   

  • Στα πλαίσια προβολής των Κρητικών Προϊόντων του Μυλοποτάμου ζητάμε να διατεθεί ο εκθεσιακός χώρος του Συντάγματος στην Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, για την δημιουργία Έκθεσης Κρητικών Προϊόντων από Παραγωγούς της της Κρήτης και ειδικότερα από τους παραγωγούς της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου (Διάρκεια Έκθεσης μίας εβδομάδος, κατά προτίμηση μέσα Φεβρουαρίου 2020).
  • Δημιουργία Κέντρων Διαβίωσης Ηλικιωμένων στην Επαρχία Μυλοποτάμου (Πέραμα) τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα παροχής διατροφής, περίθαλψης, ψυχαγωγίας και διαμονής, με συντονιστικό ρόλο το Διευθυντή Κέντρου Υγείας Περάματος κ. Νίκο Παπαδάκη.
  • Να υλοποιηθούν στο Μυλοπόταμο ειδικές περιβαλλοντικές δράσεις με προτεραιότητα στο ζήτημα  προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και το σεβασμό του από κατοίκους και επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι ανάγκη να καταρτιστούν συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα καθώς και να γίνει ειδική ενημέρωση για θέματα όπως ο διαχωρισμός των απορριμμάτων και η δημιουργία μονάδων κομποστοποίησης.
  • Σύσταση μονάδων Οικοτεχνίας στο Μυλοπόταμο

Ζητάμε την συμβολή σας στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προκειμένου να συσταθούν μονάδες οικοτεχνίας στο Μυλοπόταμο και ταυτόχρονα να υποστηριχθούν σε επίπεδο ενημέρωσης, προβολής και σχεδιασμού οι υπάρχοντες και οι νέοι παραγωγοί.

  • Δημιουργία Μυλοποταμίτικου Φορέα που θα προωθεί τα προϊόντα του τόπου.
  • Εντατικοποίηση στις δράσεις  ενημέρωσης των παραγωγών της περιοχής.
  • Διεξαγωγή ειδικής ημερίδας ή θεματικού συνεδρίου στο Μυλοπόταμο  με βασικό στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σε θέματα, τυποποίησης, branding, προώθησης και εμπορίας.
  • Σύσταση ιστοσελίδας e –shop που θα φιλοξενεί προϊόντα που παράγονται και τυποποιούνται στο Μυλοπόταμο.
  • Εξασφάλιση επιδότησης σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Αποκατάσταση της Παλαιάς Εθνικής οδού  Ρέθυμνο-Ηράκλειο
  • Ολοκλήρωση της διάνοιξης του περιφερειακού δρόμου Απλαδιανά – Μπαλί με σκοπό να ενώσει την ενδοχώρα με τον Βόρειο και Νότιο άξονα της Κρήτης
  • Μελέτη για την ανάπτυξη υποδομών εκμάθησης ορειβατικού σκι – δραστηριοτήτων χιονοδρομίας στην περιοχή Ζωνιανών, Λιβαδίων και Ανωγείων
  • Σε συνεργασία με τους δήμους, την περιφέρεια και τα συναρμόδια υπουργεία, να υλοποιηθούν καμπάνιες ενημέρωσης για την ασφαλή οδήγηση και τη μη χρήση του αλκοόλ.

Τέλος ζητούμε τη συμβολή σας στην επιτυχή υλοποίηση του Συμφώνου Συνεργασίας, όπως αυτό διαμορφώθηκε και αποφασίστηκε στο ετήσιο αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2019 στις Μαργαρίτες. Στόχος του Συμφώνου είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Μυλοποτάμου. Το Σύμφωνο Συνεργασίας δεσμεύονται να υλοποιήσουν η Περιφέρεια Κρήτης οι δήμοι Μυλοποτάμου, Ανωγείων,  Ρεθύμνου και η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News