Κρήτη: Ισχυρός σεισμός στα ανατολικά του νησιού

Κρήτη
Κρήτη: Ισχυρός σεισμός στα ανατολικά του νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρός σεισμός έγινε πριν από λίγο αισθητός στην ανατολική Κρήτη.

Ο σεισμός σύμφωνα με την πρώτη επίλυση του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε επίκεντρο περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά από το ακρωτήριο Σίδερο στη Σητεία και μέγεθος 5,5 της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις πόλεις της ανατολικής Κρήτης.

Τελευταία στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρουν ότι ο σεισμός είχε ένταση τα 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επικεντρο  38 χιλιόμετρα, δυτικά της Κάσου και με εστιακό βάθος τα 27 χιλιόμετρα.

Έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές του νησιού, κυρίως στους νομούς Λασίθίου και Ηρακλείου, ενώ να σημειωθει ότι είχε και διάρκεια.

Tέλος το αμερικανικό γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS  έδωσε το ίδιο επίκεντρο του σεισμού αλλά με εστιακό βάθος τα 57,3 χιλιόμετρα και μέγεθος ίδιο με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δηλ. 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Αν και η δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά τμήματα του νησιού δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκης.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ακολούθησε μετασεισμός, στις 12.08 τα μεσάνυχτα, εντάσεως 3,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 34 χιλιόμετρα Δυτικά της Κάσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News