Δυνατός σεισμός στην Κρήτη

Κρήτη
Δυνατός σεισμός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

5,4 Ρίχτερ "χόρεψαν" την Ανατολική Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή γύρω στα μεσάνυχτα στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η ένταση του ήταν 5,4  Ρίχτερ, με  εστιακό βάθος τα 80 χιλιόμετρα.

Επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή, 128 χιλιομετρα ανατολικά  του Ηρακλείου και 28 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλαίκαστρου Σητείας.

Τελευταία στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρουν ότι ο σεισμός είχε ένταση τα 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο τα 40  χιλιόμετρα, δυτικά της Κάσου και με εστιακό βάθος τα 32,7 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός .

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ δεν νομίζω να είναι κάτι ανησυχητικό. Δεν φαίνεται ότι συνδέεται με τους προηγούμενους σεισμούς που σημειώθηκαν στο νησί», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές του νησιού, κυρίως στους νομούς Λασίθίου και Ηρακλείου, ενώ να σημειωθει ότι είχε και διάρκεια.

Tέλος το αμερικανικό γεωδυναμικό Ινστιτούτο USGS  έδωσε το ίδιο επίκεντρο του σεισμού αλλά με εστιακό βάθος τα 57,3 χιλιόμετρα και μέγεθος ίδιο με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δηλ. 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Αν και η δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά τμήματα του νησιού δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκης.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ακολούθησε μετασεισμός, στις 12.08 τα μεσάνυχτα, εντάσεως 3,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 34 χιλιόμετρα Δυτικά της Κάσου και εστιακό βάθος τα 17 χιλιόμετρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News