«Η θέση των νέων στην Ευρώπη» - Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου

Κρήτη
«Η θέση των νέων στην Ευρώπη» - Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο αυτό επιμελήθηκαν ο Δρ. Α. Γραμμένος και η Δρ. Β. Μισσιρά.

Η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πολιτικός πλουραλισμός και οι ελευθερίες κάθε είδους καθιστούν την Ευρωπαϊκή Ένωση μία από τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές οντότητες στο διεθνές σύστημα.

Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα και η νέα γενιά καλείται να διαδραματίσει νέο ρόλο και να αποκτήσει ταυτότητα, έξω από τον ετεροκαθορισμό και τα στεγανά του συντηρητισμού, έχοντας τη δύναμη στα χέρια της να αξιοποιήσει τις θεσμικές διαδικασίες και να διαμορφώσει το μέλλον της.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Ntoré Gastronomy (Ηράκλειο Κρήτης) η παρουσίαση του βιβλίου «Η θέση των νέων στην Ευρώπη» από το Ίδρυμα Friedrich Naumann για την Ελευθερία (FNF) σε συνεργασία με τους Young Liberals.

Το βιβλίο αυτό, που επιμελήθηκαν ο Δρ. Α. Γραμμένος και η Δρ. Β. Μισσιρά, είναι αποτέλεσμα της ζύμωσης πολλών φιλελεύθερων απόψεων και προτάσεων νέων που συμμετείχαν στα «Φιλελεύθερα Εργαστήρια» (LibLabs) και εστιάζει σε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα.

Στα πλαίσια της παρουσίασης οι προσκεκλημένοι εισηγητές Γ. Παπανικολάου (Πρόεδρος Young Liberals), Α. Μεθυμάκη (Οικονομολόγος), Φ. Καπούλα (Φαρμακοποιός-Επιχειρηματίας), Γ. Μενεσιάν (Διεθνολόγος), καθώς και μέλη της τοπικής κοινότητας του Ηρακλείου, Δ. Λιμνιωτάκη (Πρόεδρος Φιλελεύθερης Συμμαχίας) και Ε. Πιτροπάκης (μέλος συντονιστικής επιτροπής Φιλελεύθερης Συμμαχίας) είχαν την ευκαιρία ενός ανοικτού πολιτικού διαλόγου με πλήθος νέων που εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με μείζονα θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης, της ανεργίας, των αξιών και της ελευθερίας, καθώς και της οικολογίας και προστασίας του πλανήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News