Κρήτη

Υφυπουργός Τουρισμού Κόνσολας: Οι τελευταίες εξελίξεις για τις σχολές μετεκπαίδευσης

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, παρουσία και του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμου Σενετάκη

Η ατζέντα της συνάντησης περιείχε ζητήματα όπως την λειτουργία των Σχολών Μετεκπαίδευσης, της αξιοποίησης των υπαρχόντων εγκαταστάσεων της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς και της προστασίας της απασχόλησης στον σχεδιασμό της επέκτασης της Τουριστικής Περιόδου.

Όσον αφορά στις Σχολές Μετεκπαίδευσης, ο Υφυπουργός εγγυήθηκε ότι θα ξεκινήσουν στις 7/1/2020 και τα μαθήματα  θα διεκπεραιωθούν έως τις 5/10/2020, ενώ οι εξετάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10/4/2020, με σκοπό οι εποχικοί εργαζόμενοι να προλάβουν να έχουν διεκπεραιώσει την εκπαίδευση πριν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου.  Για τον λόγο αυτό μειώθηκαν οι συνολικές ώρες εκπαίδευσης από 380 σε 304.

Αναλυτικά, τον Γενάρη θα πραγματοποιηθούν 19 ημέρες μαθήματα, τον Φεβρουάριο 19 ημέρες και τον Μάρτιο 20 ημέρες. Το ΕΚΗ έθεσε στον Υφυπουργό, την αναγκαιότητα, αύξησης των Τμημάτων των συμμετεχόντων, αφού η Κρήτη αποτελεί την Ναυαρχίδα του Τουρισμού της χώρας.

Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος  η αναγκαιότητα αξιοποίησης της περιουσίας της  Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, στο Κοκκίνη Χάνι, με σκοπό την στήριξη της εκπαίδευσης και της απασχόλησης στον νομό μας.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε τόσο για την μελλοντική αύξηση των συμμετεχόντων, όσο και για την αξιοποίηση της περιουσίας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Επίσης, λόγω των προβλημάτων στέγασης των σχολών, ο κ. Κόνσολας συμφώνησε στην πρωτοβουλία του ΕΚΗ για προσωρινή λειτουργία των σχολών στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Μια πρωτοβουλία, που είχε θετική ανταπόκριση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και η οποία θα οριστικοποιηθεί την  ερχόμενη Παρασκευή.

Τέλος, στην συνάντηση τέθηκε και η αναγκαιότητα προστασίας της απασχόλησης, όσον αφορά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, με αναγκαίες αλλαγές ιδιαίτερα στην καταβολή των εποχιακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ, για το οποίο ο Υφυπουργός θα κάνει παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας.

Η εν λόγω συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών τόσο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, όσο και των Σωματείων της δύναμης του ΕΚΗ, και δεν είναι άλλα, από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Μαγείρων και ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας ν. Ηρακλείου, αλλά και το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό ν. Ηρακλείου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια