Κρήτη

Σύμβαση Περιφέρειας - Πολυτεχνείου: Σχέδια αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων

Με το επιστημονικό προσωπικό και την τεχνογνωσία του Πολυτεχνείου

Η Περιφέρεια Κρήτης σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί πολιτικές σε περιφερειακό επίπεδο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτής της πολιτικής,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υπέγραψε Προγραμματική Σύμβαση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, με προϋπολογισμό 248.000 ευρώ,  για την υλοποίηση του ερευνητικού έργου ανάπτυξης πλατφόρμας διαχείρισης τεχνολογικών κινδύνων στα πλαίσια του έργου με τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΔΙΚΩΝ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΈΚΤΑΣΗΣ (Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε.) ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ SEVESO ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ»,  με φορέα υλοποίησης την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης / Εργαστήριο Νοητικής Εργονομίας και Βιομηχανικής Ασφάλειας, διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό με την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη σύνταξη ειδικών Σ.Α.Τ.Α.Μ.Ε. που αφορούν στις παρακάτω εγκαταστάσεις ανώτερης βαθμίδας SEVESO:

  1. «ΑΔΑΜΑΣ ΠΥΡ ΙΚΕ» του Δήμου Φαιστού, Π.Ε. Ηρακλείου,
  2. «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.Ε.» στη θέση «Λινοπεράματα», Δήμος Μαλεβιζίου, Π.Ε. Ηρακλείου,
  3. «ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε.Ε.» του Δήμου Χανίων, θέση Αγ. Κυριακή Ακρωτηρίου, Π.Ε. Χανίων,
  4. «ΑΗΣ ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΩΝ» στη θέση «Λινοπεράματα», Δήμος Μαλεβιζίου, Π.Ε. Ηρακλείου,
  5. «ΑΗΣ ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑΣ» στη θέση «Ξυλοκαμάρα», Δήμος Χανίων, Π.Ε. Χανίων,
  6. «ΑΗΣ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΚΟΥ» στη θέση «Αθερινόλακκος», Δήμος Σητείας, Π.Ε. Λασιθίου.

Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ως βάση δεδομένων των προβλέψεων των ΣΑΤΑΜΕ, με ακριβή γεωγραφική αποτύπωση των περιοχών μελέτης, των κρίσιμων μονάδων και υποδομών, των επιμέρους περιβαλλοντικών χρήσεων και αποδεκτών (ΓΠΣ, ΣΧΟΑΠ, κ.λπ.), με απεικόνιση των δυσμενέστερων σεναρίων σε ηλεκτρονικά υπόβαθρα χαρτών σε σύστημα GIS (ΕΓΣΑ ’87).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια