Μαχαίρωμα - Φορτέτσα: Στον ανακριτή η 22χρονη που επιτέθηκε για τα ηρεμιστικά

Κρήτη
Μαχαίρωμα - Φορτέτσα: Στον ανακριτή η 22χρονη που επιτέθηκε για τα ηρεμιστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποινικές διώξεις σε δύο για το μαχαίρωμα του 26χρονου - Απολογείται και ο 32χρονος

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί εντός της σημερινής ημέρας η 22χρονη κοπέλα η οποία φέρεται να μαχαίρωσε προχθές το μεσημέρι, στη Φορτέτσα Ηρακλείου, έναν 26χρονο φίλο της.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσει, ωστόσο, σήμερα κι ένας 32χρονος άνδρας, ο οποίος - επίσης - φέρεται να εμπλέκεται στο αιματηρό συμβάν που αναστάτωσε προχθές Τετάρτη την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.

Η 22χρονη γυναίκα, η οποία είναι γειτόνισσα με τον 26χρονο άνδρα, οδηγήθηκε τη χθεσινή ημέρα στον εισαγγελέα υπηρεσίας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε, πάντως, και ένας 32χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία μερικές ώρες μετά το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος φέρεται να συμμετείχε και αυτός στην επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος του 26χρονου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σε βάρος της 22χρονης, αλλά και του 32χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν, αμφότεροι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν για την πράξη που τους αποδίδεται. Ζήτησαν, ωστόσο, και έλαβαν 24ωρη προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Νέας Κρήτης”, οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν εκ νέου στα Δικαστήρια Ηρακλείου σήμερα, στις 11 το πρωί.

Στο μεταξύ, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου μεταφέρθηκε χθες και ο 26χρονος ο οποίος φέρεται να μαχαιρώθηκε. Υπενθυμίζεται ότι προχθές, η 22χρονη γυναίκα υπέβαλε μήνυση εναντίον του. Έτσι, αφού ο νεαρός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ο 26χρονος άνδρας οδηγήθηκε και αυτός στον εισαγγελέα Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Έτσι, για τον νεαρό ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Το χρονικό του παρ’ ολίγον μακελειού

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η 22χρονη κοπέλα φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, την ώρα του επίμαχου συμβάντος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο η 22χρονη, όσο και ο νεαρός τραυματίας, οι οποίοι είναι στην ίδια παρέα, φέρονται να είναι τοξικομανείς. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης σε γειτονιά της Φορτέτσας Ηρακλείου. Σύμφωνα με τα όσα είπε προχθές η μητέρα του νεαρού τραυματία στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, το συμβάν προκλήθηκε λόγω διένεξης για κάποια ηρεμιστικά χάπια.

«Για τα φάρμακα έγινε. Λέει η κοπέλα ότι πήρε το παιδί μου τα φάρμακα, λέει το παιδί μου ότι “δεν τα πήρα εγώ τα φάρμακα”. Τότε έβγαλε το μαχαίρι και μαχαίρωσε το παιδί μου», ανέφερε, εμφανώς ταραγμένη και με τρεμάμενη φωνή, η μητέρα του 26χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα, σε έξαλλη κατάσταση, έβγαλε ένα μαχαίρι και έπληξε τον νεαρό στο κεφάλι αλλά και στα χέρια. Κατόπιν, τράπηκε σε φυγή. Ο 26χρονος έτρεξε μέσα στο σπίτι του, όπου βρισκόταν η μητέρα του, η οποία έντρομη είδε το παιδί της αιμόφυρτο.

«Έρχεται η κοπέλα με δύο άτομα. Πλάκωσαν το παιδί στο ξύλο. Και βγάζει η κοπέλα το μαχαίρι και το κάρφωσε στο παιδί. Εγώ ήμουνα μέσα στο σπίτι. Ήρθε το παιδί στο δωμάτιο γεμάτο αίματα. Δεν ξέρω τι να πω... Γνωρίζονται τα παιδιά, είναι μεταξύ τους παρέα», δήλωσε η μητέρα του τραυματία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Άμεσα κλήθηκαν το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. Ο νεαρός διακομίστηκε τελικά με τραύματα στο κεφάλι και τα χέρια. Ωστόσο, εξαρχής κρίθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εγκυμονούσε κινδύνους για τη ζωή του. Στο σημείο του αιματηρού περιστατικού έσπευσαν, πάντως, και στελέχη της Σήμανσης, για να πάρουν αποτυπώματα. Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εντοπίσουν την 22χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη και οδηγήθηκε σιδηροδέσμια στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Τελικά, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας, η κοπέλα υπέβαλε μήνυση κατά του 26χρονου, ο οποίος - αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο - συνελήφθη και αυτός. Μερικές ώρες αργότερα, η Αστυνομία συνέλαβε και έναν 32χρονο άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται και αυτός στην υπόθεση.

«Έχει πάει στο πρόγραμμα (σ.σ. απεξάρτησης) και μετά φεύγει (σ.σ. το παιδί της). Τα βάζει μ’ εμένα. Και τι φταίω εγώ; Μια φορά πάει, δέκα δεν πάει (σ.σ. στο πρόγραμμα). Το ίδιο και η κοπέλα. Αυτή είναι σε χειρότερη κατάσταση από το παιδί μου», δήλωσε η μητέρα του νεαρού, συμπληρώνοντας ότι το παιδί της βρίσκεται στην “κόλαση” των ναρκωτικών ουσιών από την εφηβική του ηλικία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News