Κρήτη

«Αντιθέσεις»: Η Τουρκική Επιθετικότητα και η στρατηγική βάθους για την Ελλάδα και την Κυπριακή ΑΟΖ

Το Διεθνές Δίκαιο και η ελληνική αμυντική στρατηγική

Αυτή την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 22.00, ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας, στις «Αντιθέσεις» και τον Γιώργο Σαχίνη, σε μια άκρως επίκαιρη συζήτηση.

Η Τουρκική Επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική βάθους για την Ελλάδα και την Κυπριακή ΑΟΖ, η πολιτική του κατευνασμού και η επιλογή της Αποτροπής.

Τα φοβικά σύνδρομα, το Διεθνές Δίκαιο και η Ισχύς , η νέα στρατιωτική «επανάσταση» και η ελληνική αμυντική στρατηγική . Τι συνιστά το νέο πεδίο που διαμορφώνει νότια της Κρήτης , στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου , το Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ , το μνημόνιο Τουρκίας και κυβέρνησης Τρίπολης της Λιβύης. 

Οι επιλογές βάθους της Τουρκίας, οι μεγάλοι παίκτες ισχύος και η πολύ-πολικότητα των κέντρων αποφάσεων σε ένα κόσμο γενικευμένης αστάθειας.

Παρεμβαίνουν, από την Ουάσιγκτον, ο Ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μέρυλαντ και «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ, Θεόδωρος Καρυώτης.

Ο Ζαχαρίας Μίχας, διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ-ISDA) και συνεργάτης του defence-point.gr

Και ο Ηλίας Κονοφάγος,, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Υδρογονανθράκων της Εταιρίας Flow Energy S.A.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια