Κρήτη

Στο ΣτΕ κρίνεται η... εκλογή του Μιχάλη Κοκολάκη

Την επόμενη Πέμπτη 12/12 η κρίσιμη συνεδρίαση

Στο ΣτΕ αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, η προσφυγή του Μιχάλη Κοκολάκη, ο οποίος μία μέρα αφότου ορκίστηκε δήμαρχος Γόρτυνας εξέπεσε του αξιώματός του, αφού κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι δεν είχε τη δυνατότητα να είναι καν υποψήφιος! Την προσφυγή εναντίον του Μιχάλη Κοκολάκη είχε κάνει ο συνυποψήφιός του και τέως δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, με φόντο μια παλιά σύμβαση του Δήμου με εταιρεία της οικογένειας Κοκολάκη.


Για την ιστορία, ο πατέρας του Κωσταντίνος Κοκολάκης, ήταν δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και τότε είχε συναφθεί μια σύμβαση με την εταιρεία του για την προμήθεια τσιμέντου. Η σύμβαση αυτή αργότερα κρίθηκε στα δικαστήρια, όπως και όλη η υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχει ένα υπόλοιπο περίπου 53.000 ευρώ ως οφειλή του Δήμου προς την εταιρεία, και για το οποίο οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη στα δικαστήρια. Πώς επηρεάζεται τώρα η εκλογή του Μιχάλη Κοκολάκη; Το Πρωτοδικείο έκρινε μετά την εκλογή Κοκολάκη, με αφορμή την προσφυγή Σχοιναράκη, ότι η σύμβαση είναι ενεργή και συνεπώς δεν είχε δικαίωμα καν ο Μιχάλης Κοκολάκης, ως μέτοχος της εταιρείας, να είναι υποψήφιος δήμαρχος! Δηλαδή υπήρχε εκλογικό κώλυμα. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, ο Μιχάλης Κοκολάκης δεν ορκίστηκε ποτέ νέος δήμαρχος και η παράταξή του εξέλεξε από το εσωτερικό της έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, τον εξάδελφο του Μιχάλη, Λευτέρη Κοκολάκη, ο οποίος εκτελεί ως δήμαρχος τα καθήκοντά του στην περιοχή!


Το Συμβούλιο της Επικρατείας  θα κληθεί να κρίνει, κατόπιν προσφυγής του Μιχάλη Κοκολάκη, του θιγόμενου δηλαδή, αν τελικά είχε δικαίωμα ή όχι να είναι υποψήφιος και κατ’ επέκταση αν η σύμβαση δηλαδή είναι ενεργή ή όχι, ζήτημα για το οποίο υπάρχει δικάσιμος στο Εφετείο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Φεβρουάριο του 2020. Απόφαση δεν πρόκειται να βγει αυθημερόν, αλλά σε βάθος εβδομάδων ή και μηνών... Οι δύο πλευρές θα μάθουν την απόφαση όταν καθαρογραφεί και αναρτηθεί δημόσια. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια