Κρήτη

Τροχονομικοί έλεγχοι: Φουλ στην παρανομία Κρητικοί οδηγοί – Η συχνότερη παράβαση

Τι αποτελέσματα απέφεραν οι τροχονομικοί έλεγχοι

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Την εβδομάδα 25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 10.222 οχήματα, “δίνοντας προτεραιότητα” στην χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.091 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια. Μάλιστα οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο:

του Ηρακλείου 171,

της Αττικής 154,

της Θεσσαλονίκης 99,

των Χανίων 63,

της Πιερίας 43 και

των Ιωαννίνων 43

Στο πλαίσιο αυτό, από 885 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 10.222 οχήματα και βεβαιώθηκαν 600 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 491 παραβάσεις για στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία .

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (25 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας», όπως αναφέρει στο μήνυμά της η ελληνική αστυνομία.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια