Κρήτη

ΚΔΑΥ: Δεν υφίσταται ανακύκλωση στην Ανατολική Κρήτη – Τι αποφάσισαν οι δήμαρχοι

Σύσκεψη Δημάρχων για τα προβλήματα του ΚΔΑΥ

Το Κέντρο Διαλογής – Ανακύκλωσης Υλικών (ΚΔΑΥ) βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ο μεσημέρι της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου στη Λότζια, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

 «Συγκάλεσα αυτήν την σύσκεψη, διότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Η ανακύκλωση έχει σταματήσει ουσιαστικά σε ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη, δίχως ευθύνη των Δήμων. Δεν μπορούμε από την μία να ζητάμε από τους δημότες να ανακυκλώνουν και από την άλλη να μην λειτουργεί το ΚΔΑΥ» ανέφερε με το πέρας της σύσκεψης ο κ Λαμπρινός.

Αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο Κέντρο το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του, συμφωνήθηκε να γίνει άμεσα συνάντηση τόσο με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η οποία διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ,  όσο και με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) που αποτελεί τον εποπτεύοντα φορέα της Ε.Ε.Α.Α., προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι  τα δεδουλευμένα τους και  το Εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Παράλληλα, οι Δήμαρχοι συμφώνησαν να ενταθεί η πολιτική πίεση  ώστε να μπει νέος ανάδοχος στο ΚΔΑΥ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και παράλληλα να προχωρήσει από τον ΕΣΔΑΚ η μελέτη για την αναβάθμισή του.

Επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου προσέθεσε: «Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και αποφασίσαμε ομόφωνα ότι η Ε.Ε.Α.Α. έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να βρει τον τρόπο ώστε το Κέντρο να επαναλειτουργήσει άμεσα και με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μακροπρόθεσμα, πρέπει επίσης το ΚΔΑΥ να αναβαθμιστεί και ο ΕΣΔΑΚ κινείται ήδη προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι εκείνο που προέχει τώρα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ξεκινήσει ξανά η ανακύκλωση».

Συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Μανώλης Κοκοσάλης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγγος, ο Δήμαρχος Μινώα – Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Σητείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια