Κρήτη

Ζοέλ Λοπινό: «Προικισμένη με τρεις… κατάρες: φτωχή, ξένη και ανεπιθύμητη»

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση και κατάθεση ψυχής στον Στέλιο Ζερβό

Η Ζοέλ Λοπινό, η πολυβραβευμένη συγγραφέας, σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση και κατάθεση ψυχής στον Στέλιο Ζερβό και στις «Βραδινές Ιστορίες».  

Γεννήθηκε στη Γαλλία από Έλληνες γονείς, «προικισμένη με τρεις … κατάρες»: φτωχή, ξένη και ανεπιθύμητη. Έτσι, οπλίζεται από μικρή για να αναμετρηθεί με τη ζωή και την  απόρριψη.

Με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολμώντας να γράφει σε μια γλώσσα που δεν ήταν η μητρική της.

Έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια.

Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας που μεγάλωσε ένιωθε πάντα ξένη, όντας παιδί ενός αποτυχημένου γάμου που δεν αγαπήθηκε ποτέ από την μητέρα της .

Από πολύ μικρή ήθελε να πεθάνει.

Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων, παραμυθιών και θεατρικών έργων για παιδιά. Ιδιαίτερα ευαίσθητη και μαχητική στα θέματα του ρατσισμού, της ισότητας των δύο φύλων, της κακοποίησης παιδιών και γυναικών, έχει δώσει πολλές μάχες στη ζωή της .

Το συγγραφικό της ταλέντο απέδωσε μια σειρά από μπεστ-σέλερ («Η αγριλιά», «Πιάσε τ’ άστρα της ζωής» και «Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι»).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια