default-image

Αντώνης Παπαδομανωλάκης: Ο ιατροδικαστής που «απογειώνει» τις κρητικές κοντυλιές

Κρήτη
Αντώνης Παπαδομανωλάκης: Ο ιατροδικαστής που «απογειώνει» τις κρητικές κοντυλιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κέρδισε η κρητική μουσική

Στυγερά εγκλήματα, βίαιοι θάνατοι και δύσκολες αποστολές στην αναζήτηση της αλήθειας συνοδεύουν το δύσκολο και ψυχοφθόρο ρόλο του ιατροδικαστή .

Σταθερά βήματα, ανοδική πορεία και καταξίωση στο χώρο της μουσικής με το ρόλο του συνθέτη και ερμηνευτή.  

Ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης είναι ένα πρόσωπο με δυο ρόλους πολύ διαφορετικούς. Το νυστέρι δίνει τη θέση του στο κρητικό λαούτο.

Η ερασιτεχνική ενασχόληση του με τη μουσική ήταν λίγο πολύ γνωστή όταν ανέλαβε καθήκοντα ιατροδικαστή στην Κρήτη. Από αντίβαρο και αμυντικός μηχανισμός όμως στη δύσκολη καθημερινότητα, η μουσική και η καλλιτεχνική δημιουργία εξελίχθηκαν σε τρόπο ζωής.

Aν δεν ήταν ιατροδικαστής, θα ήταν σίγουρα ερμηνευτής!  

Μέχρι στιγμής οι εμφανίσεις του δίπλα σε ντόπιους μουσικούς και ερμηνευτές αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αμοιβή ενός καλλιτέχνη καταλήγουν σε δωρεές.

Ωστόσο η καλλιτεχνική πλέον ωριμότητα ανοίγουν ένα δρόμο που φαίνεται πως θα διαβεί σύντομα ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης,

Η παραδοσιακή κρητική μουσική και η Δημοτική που τον κέρδισαν, παντρεύονται στο ιδιαίτερο μουσικό ύφος του και σύντομα θα αποτυπωθούν στο πεντάγραμμο καθώς ο ίδιος δεν κρύβει ότι προετοιμάζει προσεκτικά το επόμενο καλλιτεχνικό βήμα με το προσωπικό του στίγμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News