Κρήτη

Συνάντηση Θεδωρικάκου – Κουράκη: «Να μην κοπεί κανένα έργο από το πρόγραμμα Φιλόδημος»

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να παρακολουθούν την εξέλιξη  των  ζητημάτων  και  να έχουν  τακτική συνεργασία με σκοπό  να δίνονται λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν για τους ΟΤΑ της Κρήτης

Ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για διάφορα θέματα όπως οι υποδομές,  η αυτοδιοικητική διακυβέρνηση των ΟΤΑ της Κρήτης,  τα ζητήματα  της  προσχολικής αγωγής, το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», κ.α.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για  ένα Πρόγραμμα  Ενίσχυσης και Ανάπτυξης για τους ΟΤΑ της Κρήτης.  

Ο κ. Κουράκης ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο να μην κοπεί κανένα έργο  και καμία δράση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» , παράλληλα   του παρέθεσε επιχειρήματα   σχετικά  με τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί Δήμοι της Κρήτης  προκειμένου να σταθούν αρωγοί στις τοπικές κοινωνίες είτε σε επίπεδο πόρων είτε σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού ζητώντας να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις.

Επίσης ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης καθώς από το 2020 θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και σε πολλούς δήμους της Κρήτης θα υπάρχουν προβλήματα στέγασης.

Μάλιστα ο κ. Κουράκης ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη από το Υπουργείο Εσωτερικών  και σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία για χρηματοδότηση νέων σχολικών μονάδων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια