Θάνατος 31χρονης: Απολογείται την Πέμπτη ο φερόμενος φονιάς - Τι «υποστηρίζει» η πλευρά του

Κρήτη
Θάνατος 31χρονης: Απολογείται την Πέμπτη ο φερόμενος φονιάς - Τι «υποστηρίζει» η πλευρά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανατροπή στην υπόθεση που αρχικά θεωρήθηκε θάνατος λόγω ναρκωτικών

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου ο 40χρονος Κρητικός, οδηγήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, καθώς φέρεται να σκότωσε την 31χρονη φίλη του σε περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται τα τελευταία 24ωρα, επρόκειτο να απολογηθει σήμερα για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της άτυχης 31χρονης. Ωστόσο ζητήθηκε και πήρε προθεσμία για την Πεμπτη το πρωί, οπότε και αναμένεται να απολογηθει.

Μετά τη σύλληψή του, την περασμένη Παρασκευή, ο 40χρονος οδηγήθηκε προχθές το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Συνοδευόμενος από αστυνομικούς, ο συλληφθείς μετέβη σιδηροδέσμιος στο γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ο τελευταίος τού άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σημειώνεται ότι η εν λόγω πράξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Μετά την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του 40χρονου, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στον ανακριτή Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί. Ωστόσο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα Δευτέρα. Έτσι, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στα Δικαστήρια εντός της σημερινής ημέρας.

Η άτυχη 31χρονη βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης μέσα στο σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλιπούσα φέρεται να ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν την Πέμπτη στο σπίτι της εντόπισαν δίπλα στο άψυχο σώμα της σύνεργα των ναρκωτικών. Τα εν λόγω στοιχεία φέρεται να οδήγησαν αρχικά τις Αρχές στην εκτίμηση ότι η κοπέλα έχασε τη ζωή της εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών.

Ωστόσο, τελικά φαίνεται ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν αρκετά διαφορετικά... Όπως προβλέπεται, στη σορό της άτυχης γυναίκας διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή από ιατροδικαστή. Από την ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της 31χρονης ήταν ανθρωποκτονία.

Η Αστυνομία άρχισε να αναζητά τον 40χρονο φίλο της, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε και προσήχθη την περασμένη Παρασκευή.

Τελικά, ο 40χρονος - ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και αυτός χρήστης ναρκωτικών ουσιών - συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος θύτης και το θύμα φέρονται να είχαν έντονο καβγά πριν η 31χρονη αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τι υποστηρίζει η «πλευρά» του κατηγορουμένου

Από την πλευρά του κατηγορουμένου, όπως αναφέρθηκε το περασμένο Σάββατο  στο neakriti,gr αρνούνται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στον 40χρονο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος δεν ομολόγησε στην αστυνομία, ότι την σκότωσε αλλά ότι υπήρξε καβγάς και πάνω στον καβγά την ταρακούνησε δυνατά.

Επίσης όπως πάντα υποστηρίζει η πλευρά του κατηγορουμένου, μετά τον καβγά, ο ίδιος έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας την κοπέλα ζωντανή.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και τη διενεργηθείσα ιατροδικαστική νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατός της γυναίκας, οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Η πλευρά του κατηγορουμένου, ωστόσο αντικρούει και αυτην την διαπίστωση, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο από την ιατροδικαστική εξέταση, αναφέρει ως αίτιά θανάτου της 31χρονης τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μόνο αυτό, χωρίς να γίνεται σαφές από που αυτές προήλθαν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή η Αστυνομία αναφέρεται ότι «συνελήφθη σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή) (29/11/2019) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος 31χρονης ημεδαπής. Ειδικότερα, χθες (σ.σ. την Πέμπτη) (28/11/2019) το απόγευμα η 31χρονη βρέθηκε νεκρή σε οικία σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και τη διενεργηθείσα ιατροδικαστική νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ανθρωποκτονία. Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας συνελήφθη ο 40χρονος ως κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 31χρονης. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News