Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Βραβεία σε δυο καθηγητές

Τιμήθηκαν για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα

Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης βράβευσε το γερμανικό Ίδρυμα Alexander von Humboldt. Όπως ανακοίνωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, ευχόμενη συγχαρητήρια, πρόκειται για τον καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιο Γαρίνη και την καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας Μαρία Κανακίδου.

Οι βραβευθέντες τιμήθηκαν για την εξαιρετική και διαρκή προσφορά τους στην έρευνα. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γεώργιος Γαρίνης τιμήθηκε με το βραβείο “Friedrich Wilhelm Bessel Research Award” και η καθηγήτρια Μαρία Κανακίδου με το βραβείο “Humboldt Research Award”.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται σε διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς εκτός Γερμανίας, ανεξάρτητα από τον επιστημονικό τους κλάδο ή την εθνικότητά τους, ως αναγνώριση του συνόλου των ερευνητικών τους επιτευγμάτων, των οποίων οι θεμελιώδεις ανακαλύψεις, οι νέες θεωρίες ή οι ιδέες είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο πεδίο έρευνάς τους και οι οποίοι αναμένεται να συνεχίσουν να παράγουν στο μέλλον πρωτοποριακά επιτεύγματα.

Οι βραβευόμενοι προσκαλούνται να επισκεφτούν τη Γερμανία, στα πλαίσια συνεργατικού έργου με γερμανικό Ίδρυμα, για διάστημα μέχρι και ένα έτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια