Χειμωνιάτικος καιρός από την Κυριακή - Ψυχρό μέτωπο από την Αρκτική θα ρίξει τη θερμοκρασία μέχρι και 10 βαθμούς!

Κρήτη
Χειμωνιάτικος καιρός από την Κυριακή - Ψυχρό μέτωπο από την Αρκτική θα ρίξει τη θερμοκρασία μέχρι και 10 βαθμούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέφτει δέκα βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή - Πλησιάζει ο χειμώνας

Αλλάζει... άρδην το σκηνικό του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, έως και δέκα βαθμούς, καθώς και τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή, ο οποίος όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η ψύχρα στα κεντρικά και νότια και το κρύο στα βόρεια θα γίνουν περισσότερο αισθητά κατά τη διάρκεια των βραδινών - νυχτερινών, αλλά και πρώτων πρωινών ωρών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ και νοτιάδες στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Από την Τρίτη και μετά θα έχουν την τάση να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ από την Τετάρτη και στη συνέχεια αναμένεται να αλλάξει ξανά ο καιρός με νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με βροχές, ενώ από την Τρίτη θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια.

Την Κυριακή

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News